“Трабант фест – Велико Търново очаква над 100 автомобила от

...
“Трабант фест – Велико Търново очаква над 100 автомобила от
Коментари Харесай

Трабант фест - Велико Търново очаква участници от България и Румъния

“Трабант фест ” – Велико Търново чака над 100 автомобила от именитата марка от България и Румъния, заяви пред публицистите в пресклуба на Българска телеграфна агенция в регионалния град доцент Милен Михов, ръководител на Сдружение “Ретро клуб Трабант ”.

Традиционният събор на двутактовите возила ще се състои за 12-и път  на 18 март – събота. Програмата ще стартира в 10:00 часа с регистрация на участниците, с ревю на най-интересните коли пред постройката на общината, с дефиле по основната улица и с атрактивно съревнование за майсторско кормуване на общинския паркинг под крепостта “Царевец ”.

Първото издание на “Трабант фест ” във Велико Търново беше преди 14 години и се радва на огромна известност, показаха уредниците, като припомниха, че в едно от изданията преди рестриктивните мерки поради COVID-19 по великотърновските улици са дефилирали близо 150 трабанта.

През тази година във форума ще вземат участие членове на Българската асоциация на клубовете за колекционерски и старинни коли и мотоциклети. Организацията ще разпространява своите хрумвания за либерализация на регистрацията на историческите транспортни средства, за облекчение на данъчния им режим, както и за въвеждане на специфични номера, които ще се употребяват по избрани правила.

“Този тип коли ще се сблъскат скоро и с условията на повишените екологични стандарти. Важно е да се посочи, че историческо транспортно средство е не остаряло, а поддържано в положение, близо до индустриалното му “, уточни доцент Михов и акцентира, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение на законодателно равнище и в разговор с изпълнителната и локалната власт, какъвто е немският модел.

Награди и грамоти ще получат притежателите на най-добре поддържаните и най-атрактивните трабанти.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР