Тръба за отвеждане на отходни води, заустена към напоителен канал,

...
Тръба за отвеждане на отходни води, заустена към напоителен канал,
Коментари Харесай

Откриха тръба от тоалетна, свързана с напоителен канал

Тръба за отклоняване на отходни води, заустена към напоителен канал, откриха в Калугерово. Нарушението лъснало след сигнал до Община Лесичово, отнасящ се за две къщи. На място обаче е открито, че от едната в канала се вливат единствено дъждовни води. На притежателя на втората е издадено наставление, даден е и период да си направи септична яма.

Положителното в тази ситуация е, че опитът да се спестят пари и труд от септична яма е засечен в точния момент. Тоалетната е нова и още не е била употребена, разясни кметът на Калугерово Ангел Божилов.

И други локални управници сигнализират, че около тръбите за дъждовна вода към близки водоеми се пускат и канализационни уреди. В предишното отходните тръби на частни парцели всеобщо са зауствани в реки, дерета, канали и излизат нескрито след време, най-често в случай че някой подаде сигнал. Оказва се, че това се прави и до през днешния ден, в 21-ви век.

Законодателството планува за такива нарушавания първо да се издаде наставление, а санкциите са при несъблюдение. Когато става дума за към този момент обитаема къща и занапред би трябвало да се копае септична яма, очевидно намирането на решение не става по този начин бързо, както в този случай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР