„Този законопроект се прави именно, за да предотврати това, което

...
„Този законопроект се прави именно, за да предотврати това, което
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев към ГЕРБ: Вие изродихте и образованието

„ Този законопроект се прави точно, с цел да предотврати това, което вие постигнахте през последните години. “ С тези думи се обърна заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев към ГЕРБ, по време на разискване на Закона за предучилищното и учебното обучение.

От парламентарната естрада той добави: „ Преди нямаше проблем в областта на образованието, тъй като учителите не се занимаваха с политика. Откакто ГЕРБ пристигнаха на власт, вие изродихте даже и образованието. И учителите, и шефовете, всички би трябвало да са от политическа партия ГЕРБ, всички започнаха да се занимават с политика. Това е истината и го приемете “, уточни социалистът.

По думите му по време на предизборна акция се мачкат шефовете, а в листите депутатите на ГЕРБ са най-облагодетелствани, като те нямат място там.

„ Въпросът е не да се лимитира политическата работа на учителите, те изобщо не би трябвало да се занимават с политика “, безапелационен бе Стойнев.

Стойнев съобщи, че в системата би трябвало да се надгражда. „ В образованието не е значимо единствено да вдигнем заплатите на учителите, несъмнено, че е хубаво, само че би трябвало да се усъвършенства и качеството. Качеството е със знаещи и можещи хора, единствено че при вас тези хора са единствено тези от политическа партия ГЕРБ. Вие назначихте политическите лоялни некадърници и в този момент, в случай че инцидентно ги сменим, смятате, че е поради тяхната политическа принадлежност. Не, повода е, че те не би трябвало да се занимават с политика “, изясни още той.

По думите му този законопроект би трябвало да бъде подсилен, с цел да се върне достолепието на българския преподавател, който би трябвало освен да образова, а може би да стартира да възпитава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР