Този вторник трябваше да е денят, който отбелязва апогея на

...
Този вторник трябваше да е денят, който отбелязва апогея на
Коментари Харесай

Пандемията провали карнавала във Венеция за втора поредна година

Този вторник трябваше да е денят, който отбелязва апогея на карнавалните празници в града на каналите във, само че COVID-19 реализира за втора поредна година това, което чумата през 1300 година не съумява - анулацията му, оповестява БГНЕС. В предходното издание Венецианският карнавал беше спрян, малко откакто стартира, а районът Венето беше един от най-тежко засегнатите в Италия от пандемията . Тази година формалните тържества бяха отменени; само че венецианците могат да се разхождат по улиците и каналите със своите костюми и маски без да си пробиват път от туристи. Но връщането на господството в града им има цена; загубите заради липса на гости се правят оценка на към 70 000 0000 евро.
Хамид Седиги, производител на маски, е учуден: „ За 35-те години, в които работя в този бранш, в никакъв случай не съм виждал сходен карнавал “. За някои това неявяване на туристи може да бъде преимущество, както декларира Джани де Луиджи, шеф на Международния институт по художествена комедия. „ Мисля, че е позитивно, тъй като градът ще може да извърши нужния размисъл, защото последните карнавали бяха несъразмерни “. 4 000 000 и половина задгранични туристи посещаваха Венеция всяка година , преди пандемията, а Карнавалите бяха основна дата.
 Отмениха карнавала в Рио де Жанейро Отмениха карнавала в Рио де Жанейро
Тазгодишният карнавал в Рио де Жанейро е анулиран поради пандемията от ковид, заяви през днешния ден кметът на мегаполиса Едуарду Паеш. Неза...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР