„Този въпрос трябва много добре да се обмисли, решението да

...
„Този въпрос трябва много добре да се обмисли, решението да
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Решението за МПЦ трябва да бъде добре обмислено

„ Този въпрос би трябвало доста добре да се обмисли, решението да бъде взето с мнозинство и православните църкви да имат ясна визия за въпроса за автокефалията (независимостта), който не беше прегледан на предишния Критски събор ", означи Негово светейшество, представен от Българска национална телевизия.

На въпрос дали БПЦ ще има силата да отбрани МПЦ пред останалите православни патриаршии и дали ще поеме „ протегната ръка от МПЦ ", Българският патриарх отговори, че това е най-малкото, което може да се направи, тъй като те са наши братя и наш народ, и ще се стремим да запазим неговото единение.

По думите на патриарх Неофит решението за МПЦ се бави толкоз години, тъй като е комплициран и би трябвало да се обмисли.

Молбата на македонските владици бе изразена в писмо до БПЦ по-рано този месец. Веднага след него стартира социална подписка в поддръжка на това искане, в която се включиха десетки общественици, публицисти и миряни. Някои съзряха опит да се окаже напън върху бъдещото решение на Св. Синод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР