Този въпрос е във връзка с моята сага с ръководството

...
Този въпрос е във връзка с моята сага с ръководството
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Минималните компенсации в „Пирогов“ са по вина на ръководството на болницата

Този въпрос е по отношение на моята сага с управлението на болница „ Пирогов “. На фона на нарушаванията, минималните стойности на ваучерите за храна наподобяват по-маловажни, само че те не са по никакъв начин маловажни във връзка с работещите там.

Това сподели министърът на опазването на здравето в оставка проф. Христо Хинков в отговор на въпрос на депутата от „ Възраждане “ Маргарита Махаева по отношение на дребните суми, които работещите в УМБАЛСМ „ Пирогов “ получават под формата на ваучери за храна – 4 лева за 12-часово дежурство и 5 лева за нощно дежурство.

„ Минималните стойности на ваучерите могат да се усилят с смяна в наредбата, само че това няма да промени решението на управлението по какъв начин би трябвало да бъдат обезщетени работещите при характерни условия. Има текучество в болничното заведение от години и една от аргументите е и този въпрос. Ще помоля и ще упорствам идващия министър след мен да промени Наредба 11. Всеки началник на болница обаче може да остане на тези прагове и няма в действителност да отговори на потребностите на работещите в болничното заведение “, сподели министърът.  

„ Ако болница „ Пирогов “ затвори единствено за 10 минути, в София ще настане апокалипсис. Само тези, които не са работили там, не знаят за какъв човекопоток иде тирада и по какъв начин най-тежките се карат точно там. И да се дават по 4 лева за храна на тези хора, и то не на всички, е насмешка, низост и извънреден цинизъм “, разяснява Махаева.

„ Изцяло споделям вашата угриженост и напълно е в унисон с това, което се пробвах аз да направя в болница „ Пирогов “. За страдание този въпрос не е решен на управническо равнище. Очаквам помощ и от народните представители “, съобщи в отговор проф. Хинков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР