Този уж доклад на ДАНС не сме го виждали. Вероятно

...
Този уж доклад на ДАНС не сме го виждали. Вероятно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Петков не даде убедителни доказателства за действията на руските дипломати

Този сякаш отчет на ДАНС не сме го виждали. Вероятно единствено президентът, който назначава шефа на ДАНС, може да види отчета

"Решението е невиждано. В международната история няма такова. Най-големият брой изгонени съветски дипломати е от Съединени американски щати – 58. В ПГ споделяха, че това е на ръба на разкъсване на дипломатическите връзки. "

Това сподели вицепремиерът в оставка и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред.

България би трябвало да е суверенна страна и никой да не ни дефинира външната политика. Доколкото знам, не са дадени безапелационни доказателства, че изгонените съветски дипломати са били шпиони. Но отвън съответния проблем – дали това би навредило на българския народен интерес, на стопанската система ни, на туризма, на цените на газа, на петрола? Категорично.

Вижте какво вършат огромните европейски страни, да вземем за пример Франция – Макрон си приказва с Путин непрекъснато. Германия реши да не си прекъсва газовите доставки, тъй като мисли за стопанската система си, за фамилиите. Съмнявате ли се, че те не са евроатлантически страни?

Никой не дава безапелационни доказателства за противозаконната активност на тези хора.

Представител на МИИ няма в Съвета по национална сигурност. Оперативно съвещание на Министерски съвет – това би трябвало да е съвещание, на което се дава информация, а не се взима решение. Външният министър на едно от тези съвещания сервира информация какъв брой са съветските дипломати тук, какъв брой са нашите там, каква взаимност би трябвало да се търси; на това съвещание заявих, че в случай че има желание за преследване на подобен брой дипломати, това е безусловно недопустимо и е на прага на разкъсване на дипломатическите връзки, разяснява Нинова.

Този сякаш отчет на ДАНС не сме го виждали. Вероятно единствено президентът, който назначава шефа на ДАНС, може да види отчета.

А в Съвета по национална сигурност към премиера има двама души от ДАНС, тъй че казаното от Радев, че не е знаел за гоненето на дипломатите, не дава отговор на истината.

Борихме се против модела на ГЕРБ, в който институциите не се уважаваха, върховенството на закона и правовия ред, а тук сме очевидци точно на същия модел.

След решението на ПГ Българска социалистическа партия да приключи договарянията за сформиране на държавно управление с Политическа партия, се обадих на премиера в оставка Петков и го осведомих за решението ни. Не имам вяра, че решението за преследване на дипломатите е под непознато давление. Това е невиждан акт, който не е потвърден с нищо, разяснява Нинова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР