Този уикенд в Пловдив се проведоха финалите на националната картинг

...
Този уикенд в Пловдив се проведоха финалите на националната картинг
Коментари Харесай

Веселин Паунов бе най-бързият и техничен пилот-аматьор на финалната картинг надпревара

Този уикенд в Пловдив се организираха финалите на националната картинг надпревара – Red Bull Карт Файт България 2017. Сред допрените близо 400 любители на този спорт, надпреварата в Пловдив бе за най-хубавите от 4-те града в България – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. На пистата се събраха най-хубавите измежду най-хубавите картинг фенове, които се бориха за този край съвсем месец. Те минаха през самостоятелни и районни квалификации, с цел да се срещнат на трасето под тепетата. Кулминацията е на 30-ти септември на откритата картинг писта ЛАУТА в Пловдив бе в изискванията на непрекъснат дъжд, което изведе най-техничните водачи от общо 12 в челната тройка. 22-годишният Веселин Паунов от София, е огромният победител с 42 т., който ще изпита скоростния KTM X-Bow карт на пистата от F1 в Австрия – Red Bull Ring – голямата премия, предоставена от уредниците. Той бе и най-младият играч, доста стимулиран и разчувствуван от успеха.

„ Това че беше мокро, направи карането супер технично и в действителност разграничи бързите водачи от най-бързите. Днес мина много сполучливо за мен, само че беше доста мъчно съревнование и Мартин Манолов ми бе в действителност сериозна конкуренция, не ми даде и миг успокоение. При мокро трасе е доста по-.различна самата траектория и си пролича кой може да се приспособява на пистата. За мен обаче дъждът бе късмет, тъй като съм в действителност доста добър при такива условия. “ – Веселин Паунов, победител.

На второ място e Мартин Манолов с 39 т. – представител на домакините – той ще има опцията да тренира на професионална подпора с водещия български мото водач - Павел Лефтеров. Трети на стълбичката се каче Николай Атанасов от Пловдив с общо 29 т. Той ще има опцията да се наслаждения на танцов театър в София през октомври. Награди  още веднъж предоставиха и сътрудниците на събитието Mobil1.

Целодневният дъжд не уплаши любителите на високите скорости, които желаеха да чуят плача на моторите и да усетят мириса на изгоряла гума да проследят цялото съревнование и да отпразнуват 15-годишнината на картинг писта ЛАУТА . Публиката на Картинг видя невероятни дрифт и стънт осъществявания, а също по този начин се забавлява със страхотни брейк танцьори БезИменните и необикновен съпровод на саксофониста Кирил Македонски. Публиката получи своята доза хубави страсти и от неподражаемия Део. Шоуто приключи с ефектна заря, която означи годишнината на картинг пистата под тепетата. Така най-кратко може да бъде несъмнено събитието, провело се на картинг писта Лаута този уикенд.

Шампионатът се организира с поддръжката и на първата в света обществена мрежа за картинг любители FaceRacer.com. За първи път в България, ОМНИКАР БГ  показва техническите преимущества на моторно масло Mobil 1™ чрез приложение с добавена действителност.

Снимки: Любомир Асенoв ~ redbullcontentpool.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР