Този уикенд в Пловдив и София раздадохме 15 000 лавандули,

...
Този уикенд в Пловдив и София раздадохме 15 000 лавандули,
Коментари Харесай

Никола Рахнев, Гората.бг: Засадили сме над 2.5 млн. дървета, от които над 60% оцеляват

„ Този уикенд в Пловдив и София раздадохме 15 000 лавандули, като помогнахме на организацията „ Капачки за бъдеще “ да събере повече пластмасови бутилки, капачки, кенчета, с цел да могат пък да насърчат преработването, а въпреки това да финансират своите цели и дела, а точно закупуването на здравна техника, с която се оказва помощ най-вече на бебета и дребни деца. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Никола Рахнев от доброволческата самодейност. За страдание обстановката не е доста добра в потърпевшите от тежките наводнения през предходната година карловски села, означи Рахнев.

„ Там закарахме преди всичко десетки хиляди дръвчета, шубраци, малко лавандула, семена от цветя, зеленчуци и други неща “, показа той.

„ На равнище къщи има избран прогрес, тъй като даже ние единствено като организация успяхме на 252 къщи да предоставим по 1800 лева за строителни материали. Хората са извънредно признателни, топли, радват се, прегръщат ни, те в никакъв случай няма да не помнят по какъв начин ринахме калта в техните домове им “, сподели още Рахнев.

„ По отношение на община Карлово – 8 месеца по-късно извънредно разрушени улици, липса на асфалтиране и инфраструктура, просто един лунен пейзаж. Показателно, че страната нищо не е направила “, добави той.

Рахнев уточни, че откогато съществува организацията Гората.бг, нейните почитатели са съумели да засеят над 2 500 000 дървета, от които сред 60-70% оцеляват и порастват сега. 

„ Засаждаме плодни и медоносни дървета, работим с хиляди физически лица “, изясни Рахнев. По думите му общността им към този момент има 255 хиляди индивида.

„ Доброто те въодушевява. Когато вършим нещо положително и хората виждат, че то е допустимо. Когато почувстват най-много, че те са щастливи, участвайки в него, тъй като положителното е къс път към щастието “, счита Рахнев.

„ Природата ни награждава, когато ние оказваме помощ, тъй като по този начин човечеството оцелява “, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР