Този уикенд ще бъде ограничено движението през прохода Шипка. Днес,

...
Този уикенд ще бъде ограничено движението през прохода Шипка. Днес,
Коментари Харесай

Затварят прохода “Шипка“ за уикенда

Този уикенд ще бъде лимитирано придвижването през прохода " Шипка ". Днес, 17 септември, от 7:30 ч. до 19:30 ч., и на 18 септември /неделя/, от 7.30 ч. до 16.30 ч. ще бъде затворен сектора от Шипченския проход - път I-5 Габрово - Шипка в сектора от 170-ти до 183-ти км. Спирането на трафика е за провеждането на обичайното автомобилно планинско съревнование „ Шипка – Дамасцена 2022 “.
Прочетете още
По време на надпреварата транспортните средства ще бъдат пренасочени по следните обходни направления:

За моторните транспортни средства до 12 тона, пътуващи от Габрово към Казанлък по път I-5, придвижването ще се отбива при 170-ти км и ще се насочва по път III-5005 връх Шипка - връх Бузлуджа. След това ще минава по общинския път Национален парк Бузлуджа и ще се включва още веднъж в път I-5 за Казанлък при 188-ми км. По време на надпреварата третокласният път III-5005 връх Шипка - връх Бузлуджа ще бъде отворен единствено за МПС до 12 тона единствено в посоката връх Шипка - връх Бузлуджа.

За транспортните средства над 12 тона, идващи от Габрово придвижването ще се отбива по път II-55 Проход на Републиката – гр. Гурково, след което трафикът ще минава през пътния възел на път II-55 с I-6 и по-късно придвижването ще продължава по Подбалканския път I-6 Калофер – Бургас.

За пътуващите от Южна към Северна България прекосяването е през Прохода на Републиката. Шофьорите, идващи от Стара Загора към Габрово ще се отбиват по път I-5 Стара Загора – Казанлък при 204-ти км (пътен възел „ Мъглиж “). Ще се насочват по път I-6, а на пътния възел на I-6 и II-55 ще минават към път II-55 Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново.

Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават поставената сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР