Този уикенд предстои 13-ото издание на “Байк и рън за

...
Този уикенд предстои 13-ото издание на “Байк и рън за
Коментари Харесай

Над 600 застават на старта на 13-ия "Байк и рън за Чепън" този уикенд

Този уикенд следва 13-ото издание на “Байк и рън за Чепън ” - едно от най-дълголетните и одобрени надпревари за планинско тичане и колоездене у нас. Организатори са магазини “Стената ” и Община Драгоман.

Общо над 600 индивида са се записали досега за присъединяване в конкуренцията като записванията към момента не престават до 26 април в това число. 5 лева от всяка стартова такса ще бъдат дарени в интерес на самодейността за запазване на вековните дървета у нас на Асоциация на парковете в България.

За първи път в историята на събитието бегачите и колоездачите ще се състезават в два обособени дни като задачата е да се избегнат скупчванията и да се подсигурява сигурността на всички участници. На 27 април (събота) наоколо до площада на Община Драгоман на старта ще застанат колоездачите, а на 28 април (неделя) ще започват бегачите и дуатлонистите.

Трасетата за тичане и колоездене на 12 км, 23 км, 44 км и новата отдалеченост 66 км са съответно маркирани с флагчета и маркировъчен спрей благодарение на високопроходимия автомобил SUBARU Crosstrek.

Традиционното съревнование за най-малките “Мини Байк и рън за Чепън ” ще се организира в събота, 27 април от 10:30 ч като тази година с изключение на детското тичане и колоездене, разпределено в разнообразни възрастови категории, е въведена и нова дисциплинираност Вело-турнир: спортен шампионат на мини полигон с трудности за деца сред 8 и 11 години. “Мини Байк и рън за Чепън ” се организира в партньорство с Община Драгоман и съдружие “Велоеволюция ”.

Подробна информация за графика на цялото събитие може да бъде.

Очаква се атмосферните условия да бъдaт удобни за тичане и колоездене - слънце и облаци, умерени температури към 20 градуса, съгласно MeteoBlue и Sinoptik.bg.

Организаторите предизвестяват велосипедистите да провеждат личен превоз за велосипедите си в откриващия ден на надпреварата, 27 април, защото ремонтните действия по ЖП линията постановат прекачване с рейс, което прави невероятно обезпечаването на специфичен вагон за колела - алтернатива, която постоянно досега е била неразделна част от надпреварата.

На старта и по време на целия спортен ден музикалната селекция ще бъде в ръцете на Skullcandy, които ще се погрижат за това настроението да бъде на равнище - както за състезателите, по този начин и за придружителите им и гостите на града. На място по време на надпреварата велосипедистите ще могат да разчитат на безвъзмездна вело диагностика преди и на ремонт при нужда по време на надпреварата от Epic Bike Shop. След края му всички участници ще могат да измият колелата си гратис на мобилната вело мивка, предоставена гратис от Каrcher България.

Атрактивни награди за призьорите ще дават Karchеr, магазини “Стената ”, SIGG, Deuter, Backbar. На старт/финала всеки ще може да зареди с верните добавки от Doppelherz. Три подкрепителни пункта в основни точки по трасетата ще бъдат заредени с питателна храна и питиета за състезателите. На единия от пунктовете ще откриете Хармоника с техните вкусни артикули - сирене, лютеница, сокове, вафли, солети и други Традиционно по пунктовете ще откриете и вкусните ядкови кремове на “Енергия от ядки ”. Coca-cola обезпечават водата и едноименната напитка, а Sponser ще участват с изотонична напитка. Студена бира “Айляк ” ще чака всеки финиширал велосипедист и бегач.

Организаторите от магазини “Стената ” и Община Драгоман благодарят на всички свои сътрудници: Subaru България, Karcher, AquaMatrix, Abopharma, Doppelherz, Хармоника, Skullcandy, Epic Bike Shop, Backbar, Енергия от ядки, Sponser, Deuter, Buff, Sigg, Julbo, Grangers, Coca-Cola, Red Bull, както и на Министерството на туризма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР