Този уикенд на писта Серес, Гърция предстои 3-и и 4-и

...
Този уикенд на писта Серес, Гърция предстои 3-и и 4-и
Коментари Харесай

Сериозна битка на пистата в Серес през уикенда

Този уикенд на писта Серес, Гърция следва 3-и и 4-и кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2019. Над 100 водачи се чака да карат в петък, събота и неделя, като поръчки са подали състезатели от България, Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния и Австрия. Със сигурност във всички класове ще бъде доста оспорвано и забавно, а съгласно синоптичната прогноза в съботния ден се чака да вали и дъжд, което ще накара водачите да изберат гуми за мокро трасе.

Представителят на домакините в SP125 Антонис Аврамопулис ще направи всичко допустимо да усили точките си след двойната победа на 23 и 24 март, само че Жулиета Ленкова-Апостолова (Aprilia, МСК Плевен) не трябва да бъде по никакъв начин подценявана, тъй като е потвърден водач в пистовите дисциплини. Митко Митков (Aprilia, Мотомания.БГ) и Пламен Христов (Aprilia, МСК Плевен) също в този клас са сериозна конкуренция и имат искания за подиум.

В SP 600 още веднъж както в предходните два кръга на Серес ще забележим борбата сред Димитрис Каракостас и нашия Милен Георгиев (Yamaha, КИДА Моторспорт). До момента двамата са с по 45 точки и се обрисува повече от забавно съревнование за първото място. Не би трябвало да бъдат отписвани и Пламен Петров (32 точки, Yamaha, Зедмото) и Йонел Паскота (26 точки, Румъния), които също ще дават сериозна газ в събота и неделя.

При F600 водачът Павел Драганов (50 точки, Yamaha, Троян мото клуб) ще застане на стартовата решетка в компанията на Янислав Димитров (40 точки, Honda, Мотомания.БГ), Християн Бузалковски (Македония) и още 15 водачи подали поръчки за каране в този клас.

Агах Орман (Австрия) е лидер с 50 точки в F1000, само че сигурно и по традиция публиката ще бъде на крайници за надпреварите в SuperBike 1000, където се обрисува следващата борба сред Ангел Караньотов (50 точки, Овърдрайв рейсинг, Ducati) и Мартин Чой (20 точки, Еко БМВ рейсинг отбор, BMW). Роберт Мурешан (36 точки, Румъния) и Димитър Митов (24 точки, МК Боляри, BMW) също са с огромни благоприятни условия и могат да объркат сметките в SBK.

В петък са свободните тренировки, в събота са двете квалификации за време, а от 13:30 часа е първият старт от 3-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2019 при SP125. След това са и надпреварите в другите класове.

Неделните стартове от 4-ия кръг стартират в 11:30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР