Този уикенд, на 10 и 11 септември, предстои първото издание

...
Този уикенд, на 10 и 11 септември, предстои първото издание
Коментари Харесай

Коктейли и танци до НДК на нов "Бакхус" фест този уикенд

Този уикенд, на 10 и 11 септември, следва първото издание на новия безкешов " Бакхус " фестивал с съществена приятна задача да отпразнува развиването на бар културата в България. Фестивалът се осъществя с поддръжката на Столична община - Календар на културните събития.

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Цветелина Белутова

В събота и неделя от 11 до 22 ч. жителите и гостите на София ще могат да се провиснал във фестивално-гурманската атмосфера на алеите пред кино " Кабана ", където ще намерят pop-up заведения за хранене с вкусни солени и сладки хапки, занаятчийски артикули, авторски (без)алкохолни коктейли, забъркани от най-хубавите миксолози в България, и богата културна стратегия - сцената ще е цялостна цялостен уикенд: миниизложба, музика онлайн, танци, полемики, борба с коктейли, кулинарни демонстрации.

Без пари в брой: по-бързо, комфортно и чисто

Фестивалът е напълно безкешов, а заплащането става с дебитна/кредитна карта или през мобилен портфейл. Така посетителите допират само вкусните си храни и питиета.

Възможно е предварителното закупуване на онлайн билети за отбягване на опашки, както и закупуване на място в деня на събитието с минимално оскъпяване. Събитието ще има 2 входа за бърз и елементарен достъп от всички страни.

Билети: през или

Храна и напитки за небцето

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Цветелина Белутова

Ресторанти с тематична кухня: месца на барбекю от The Holy Smokes BBQ, немски колбаси и наденици от Bismarck, балкански брънч от " Под Метлите ", гурме пиле и риба от " Космос ", азиатски благини от Moshi Moshi и KOTO, японски обичайни сандвичи от The Sando Shop, гьоза (и не само) от Hamachi-ni, прясна италианска паста от La Pastaria Pasta Fresca, усети от близки и далечни краища на света от Tomeko и специфични апетайзъри, придружени от винени коктейли на Mastercard® DiVino бара.

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Цветелина Белутова

Десерти ще има разнородни: занаятчийски лакомства от Lakrids by Bülow, вкусно джелато от Gelato & Latte, алкохолни сладоледи от " Светулката ", канелени рулца с разнообразни усети от Y Dough и френски палачинки от Le Soleil Crepes. Сред разнообразните хапки ще има картофен чипс с испански зехтин от Elly`s Supreme, киви чудеса за мазане, пиянство и овкусяване от плантация " Киви ", френски гурме деликатеси от Le Petit Quche, трюфел пасти от Spartacus Truffle, протеинови барчета от Cardinal Bites и кутии с ароматни добавки за коктейли от Leckar Foods.

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Рая Илиева-Делчева

Фестивалите на " Бакхус " обичайно дават платформа на новаторските артикули и услуги, а измежду тях е, чийто екип ще споделя на посетителите на фестивала за най-вкусния метод да се понижи разхищението на храна.

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Цветелина Белутова

Виненият фронт е добре затрупан: Apollo Winе с виновност от целия свят, Moet Chandon Spritz за почитателите на пенливото лятно пиво, Aya Estate Winery с най-хубавото от родните почви и Fun Wine - за всички експериментатори, които харесват словосъчетания като шардоне с кафе. Пивото е на допустимо най-високо равнище с българските бири " Айляк ", Hills Beer, Cohones Brewery и " Ша№5 ", а за предпочитащите баварско - Bierbox ще са там.

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Цветелина Белутова

Ще има и новаторски коктейли с китайска ракия от Moutai Kweichow и медовина от Bulgarian Honey Company. Ценителите на кафето ще се зареждат с ароматни кофеинови специалитети от Bianchi Coffee, а La Chouette ще утоляват жаждата на късното лято със леден френски сайдер. Tatratea ще миксират чаени коктейли, както единствено те умеят.

 Коктейли и танци до НДК на нов
© Цветелина Белутова

Авторските коктейли ще вършат и pop-up питейните заведения на две знакови столични заведения - и, а непосредствено от Пловдив особено за феста с именитата каручка идва Whiskey & Gin Bar Sandak.

Джин поклонниците ще вършат опашка пред, а вкус ще задоволяват барманите на и. Най-чистата водка,, ще посреща с освежаващи миксове, а най-богато на билки ще е на бара на. Безалкохолни коктейли също няма да липсват - тях посетителите ще открият на бара на, където ще може да се хидратират и с вода " Банкя ".

Културна стратегия - танци, бар борби, жива музика от 3 континента и галерия

 Echoo Balkan Samba
© Рая Илиева-Делчева

Echoo Balkan Samba

Тя е разграничена на 4 тематични блока с музика, танци, кулинарни демонстрации, миниизложба и закриваща полемика, отдадена на София. Миниизложбата ще бъде налична от самото начало на феста, като демонстрира 12 илюстрации за корици за въображаемото списание The Sofianer (по модел на The New Yorker), част от арт плана със същото име, воден от фондация " Кредо бонум " и " Мулти култи колектив ".

Дискусията ще се организира в неделя следобяд и ще включва градски персони, част от които членове на журито на The Sofianer, които ще споделят фантазиите си за бъдещето и ще стартират публичен спор за това в какъв град (искаме да) живеем.

Събота, 10 септември, блок " Ирландия и Шотландия "
14:00 ч. - The Peoples , музика онлайн с Джейми Макдоналд и Ния Петрова
14:45 ч. - Урок по ирландски танци , воден от `Fly Into Dance` Irish Dance Academy Sofia
15:15 ч. - The Peoples , музика онлайн с Джейми Макдоналд и Ния Петрова
16:00 ч. - Уиски борба: скоч против ирландско , водена от Гаро Узунян, Българска уиски академия (BgWA)

Събота, 10 септември, блок " България и Балканите "
17:00 ч. - Echoo Balkan Samba, музика онлайн
17:45 ч. - Ракиен майсторски клас : история, усети, предписания, демонстрирани от Мариана Гълъбова
18:15 ч. - Echoo Balkan Samba, музика онлайн

Неделя, 11 септември, блок " Доминикана и Американа "
15:00 ч. - Latino Kopeles, музика онлайн
15:45 ч. - Сготви Доминикана с Джоанна, кулинарна проява на предписания от Карибите
16:15 ч. - Latino Kopeles, музика онлайн
17:00 ч. - Коктейл борба: ром против бърбън, водена от Гергана Ангелова, Българска уиски академия (BgWA)

Неделя, 11 септември, блок " The Sofianer - лицата на града "
18:00 ч. - The Sofianer: в какъв град (искаме да) живеем, полемика, водена от градски персони и журито на план The Sofianer

Събитието се осъществя с поддръжката на Столична община - Календар на културните събития.
Съорганизатор е " Пазари Възраждане " ЕАД.
Фестивалът се осъществя с скъпата поддръжка и партньорство на Mastercard, JTI, Jagermeister Manifest, Bulldog Gin, Jack Daniel`s, Finlandia Vodka, Naked Malt, Schweppes, Chandon Garden Spritz, " Бонанза Бачорски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР