Този уикенд /4 и 5 юни/ в Доходното здание в

...
Този уикенд /4 и 5 юни/ в Доходното здание в
Коментари Харесай

1000 танцьори от цял свят ще се състезават в Русе

Този уикенд /4 и 5 юни/ в Доходното здание в Русе ще се организира шестият Международен танцов конкурс Movmnt Intrnational Dance Competition.

В рамките на два дни в него ще се включат близо 1000 танцьори от България, Румъния и Италия. Конкурсът се реализира с финансовата поддръжка на Община Русе.

Представителите на 60 школи, клубове и балетни учебни заведения ще се състезават за оценката на 12-членното интернационално жури от потвърдени експерти в региона на танцовото изкуство от България, Румъния, Малта, Унгария, Италия и Сърбия.

Пет са възрастовите групи на състезателите: „ Бейби “, „ Мини “, „ Деца “, „ Юноши “ и „ Сеньори “, обособени в два раздела: „ Хоби “ и „ Професионалисти “, според от целевата подготовка. Категориите, в които ще се съревновават танцовите обединения, са „ Класически балет “, „ Неокласика “, „ Характерни танци “, „ Етно “, „ Джаз “, „ Контемпорари “, „ Модерн “, „ Лирикъл “, „ Шоуденс “, „ Акро “, „ Тематични танци “, „ К – ПОП “ и „ Стрийт денс “.

Най-добрите осъществявания ще получат стипендии от някои от 20-те сътрудници на състезанието. Парични награди ще има и за най-високо оценените от журито:

500 евро за Best Formation

250 евро за Best Group

350 евро за Best Crew/Street Dance

250 евро за K POP

250 евро за Best Female

150 евро за Shining Star.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР