Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после казва,

...
Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после казва,
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски: ПП-ДБ си отмъщават на Пирогов заради съветника на Тагарев

" Този цирк би трябвало да свърши. Едно споделя министър председателят, след това споделя, че не го е споделил, това е смешна работа. Смятате ли, че е съществено цялата страна да се тресе поради " Пирогов, която болница си прави съвършено работата. Заради един консултант си отмъщават, който си бе разрешил нечувано поведение в " Пирогов "? Това е дребно възмездие и би трябвало да завърши незабавно ", избухна в коридорите на Народно събрание водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски по адрес на Мустафа Емин.

Пеевски недоволства, че избрани лица от изпълнителната власт си разрешават да поучават Народното събрание.

" Това просто няма да се допусне. Те са определени от този парламент и не могат да го поучават. Трябва да си знаят мястото и който не си го знае - към изхода на Министерски съвет " , предизвести Пеевски. Попитан

На въпрос дали публично е свалил доверието си от министър-председателя Николай Денков, Пеевски съобщи, че " това лице въобще не желае да го разяснява към този момент ". И за следващ път повтори, че Движение за права и свободи не взе участие в сглобката.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се подсети за абсурда със съветника на Тагарев, който искаше в " Пирогов " да извърнат внимание на неговото дете, а поради обществения скандал бе заставен да подаде оставка.

" Имаше един случай с един консултант, който отиде в " Пирогов " и се държа непростойно. И внезапно нарочиха шеф а на " Пирогов ", който аз не познавах. Вицепремиерът сложи въпроса на премиера, че не е съгласна с тази политическа промяна ", изясни Борисов в коридорите.

" Когато ротацията пристигна желаят да подпишат съглашение, тъй като ще са сложени в такова състояние, както ние. Когато Мария Габриел стане министър председател и уволни някой шеф, ще им е хубаво ли? Сега преритват за такова съглашение. Аз ли да седна да го напиша ", разяснява за съдружното съглашение Борисов.

Борисов още веднъж подсети, че е имало решение по-важните решения да се вземат дружно от ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Той дефинира като цялостна нелепост изказванието, че ГЕРБ желаят да събори държавното управление.

" Към този миг има един настоящ документ сред Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначават министрите, зам.-министрите, регионалните шефове и точно тези назначения свързани с изпълнителната власт. ", подсети водачът на ГЕРБ. Борисов изрече и друго съмнение за отхвърли на ПП-ДБ да поддържат ГЕРБ за отпадането на дерогацията за " Лукойл " още от януари.

От думите му стана ясно, че ПП-ДБ желали дерогацията да отпадне след ротацията, към този момент при премиера на ГЕРБ, с цел да не понесат те вредите.

" Дерогацията да отпадне сме съгласни и ние, и ПП-ДБ. Те споделят - да влезе от 15 март, тъй като тогава министър председател ще е Мария Габриел. Ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може да се огъне. Щом ние сме предложили това, не виждам по какъв начин бихме се отдръпнали. ПП-ДБ смятат, че в случай че нещо се случи за тези два месеца, ще е проблем за тях. Но в случай че се случи март, няма да е неприятно ", заключи Борисов.

По думите му решенията на Минитерски съвет са слаби. " Налагаше се в Народното събрание да поправяме, да поемаме тежестта на Министерски съвет със зърнопроизводителите, в енергетиката, в защитата. Най-тежките решения за едни министри ги приехме солидарно. Така солидарно ще приемем и дерогацията. По бюджета има забележки във всички браншове. Ще бъдем по-работливи, само че това ще отнеме доста време ", добави още той.

" Ежедневието на ПП-ДБ е с Делян Пеевски ", упрекна още водачът на ГЕРБ.

" Всеки ден в моя кабинет идваха - Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, ген. Атанасов, Данчо Цонев. Стотици пъти. Те (ПП-ДБ) по през целия ден са дружно с Делян Пеевски " - по този начин той отхвърли опорките, че с Движение за права и свободи дали своят вот като една партия.

И призна: " Ние с Движение за права и свободи имаме общо - Украйна, бюджет. За страдание или за наслада, и шефът на " Пирогов " е и тяхна идея ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР