Този тип проекти винаги са ми били много интересни, защото

...
Този тип проекти винаги са ми били много интересни, защото
Коментари Харесай

Спортистите на Red Bull Весо Овчаров, Никола Абаджиев и KAMAK FILMS с 12-часово предизвикатeлство по река Дуна

" Този вид планове постоянно са ми били доста забавни, тъй като с изключение на състезателите, те слагат и целия снимачен екип пред огромно тестване. Ние също ще би трябвало да се надпреварваме с времето и изискванията. Мен персонално ме стимулира обстоятелството, че още веднъж ще скочим в непознати води и макар че сме обмислили и подготвили всичко авансово, ще има моменти, в които ще се наложи да импровизираме. А в действителност, когато излизаме от зоната на комфорт, тогава се учим най-вече. ", разяснява Димо Петков - режисьор и сценарист на плана.
Независимо от подготовката, атмосферните условия биха попречили целия екип. Заснемането ще се извърши от две групи, всяка от които ще се състои от 1 дрон водач и 1 оператор, с цел да може състезателите да бъдат следени паралелно.

" Това ще затрудни връзката посред ни. Коки ще бъде наблюдаван от лодка през целия ден, което значи, че част от екипа ще би трябвало да прекара минимум 12 часа в реката с цялата налична техника.(...) Весо пък ще бъде наблюдаван с автомобил, който няма да може да е с него от самото начало, тъй като той ще лети над полета и хълмове, които ще бъдат недостъпни за нас. "

От друга страна, фотографът Ивайло Дончев, споделя, че:

" Вече имам някакъв опит в снимането на Весо в неговата среда, в този момент ще е забавно предизвикването при Коки. "

За видео снимането, позицията на летеца ще бъде проблематична. За да стигне оптимално надалеч, той ще би трябвало да бъде на доста огромна височена от самото начало и да търси термики и течения, които да го издигат. Това значи, че Весо няма да се движи в права линия, което ще затрудни доста предвижването на екипа.

" За това имаме хора, които са осведомени с летенето и по този метод ще можем да реагираме в точния момент. Друг главен проблем е, че той ще е толкоз високо, че ние ще би трябвало да се постараем да не наподобява като една дребна точка в небето. Заснемането на Коки наподобява малко по-лесно, само че пък по Дунав се движат кораби, има мостове и острови, които могат да бъдат доста рискови. ", споделя режисьорът.

Атлетите ще разполагат с 12 часов прозорец, в който всеки ще би трябвало да измине допустимо най-вече километири за даденото време.

" Ние също ще снимаме 12 часа минимум, защото това е времето оповестено за самото предизвикателство. Отделно ще снимаме подготовката преди старта и отзивите след финала. Така че, за нас снимачният ден ще продължи към 16-18 часа. ", споделя ни още елементи Димо.

" Весо може би е в по-добра позиция от спортна позиция, само че се надявам изискванията да бъдат удобни и за двамата, с цел да може освен да се борят да стигнат по-далеч, само че и да вземат максимума и да се забавляват. Това ще придаде доста повече дух на предизвикването, а и също на кино лентата, който ще създадем. "

Заснемането на плана се реализира с помощта на:

Димо Петков, Ивайло Дончев, Илко Илиев, Марин Кафеджийски.

Още настояща информация ще намерите във Фейсбук страницата:

https://bit.ly/airandwaterneedgoodwings
***Дата на събитието зависи директно от климатичните условия и може да бъде изменена от уредниците.
В края на месец юни Red Bull спортистите Весо Овчаров и Никола Абаджиев ще осъществят взаимния си план 'Air and Water Need Good Wings', чиято цел е двамата да прекосят страната от запад на изток по продължението на река Дунав. Докато Весо лети на над 2000м височина, Коки ще бъде в реката. Позицията на двамата състезатели прави снимането на протичащото се същинско предизвикателство.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР