Този тип мини в Черно море трябва да се взривяват

...
Този тип мини в Черно море трябва да се взривяват
Коментари Харесай

ВМС: Няма масово плаване на мини в Черно море, не се налага плаване на зигзаг

Този вид мини в Черно море би трябвало да се взривяват на място. Между 3 и 6 мини излизат годишно на плажовете. Това са исторически мини, останали от войните. Това съобщи командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Няма огромна заплаха за дребните риболовен лодки, тъй като мините се виждат от тях и имат огромна маневреност. Опасността е за огромните кораби, добави той.

Забелязани са плаващи мини в северните елементи на крайбрежието. Това са мини, които украинските военноморски сили са сложили при започване на спора с Русия, посочи контраадмиралът. (...) Миналата седмица имаше сигнал, че е видян предмет към нос Галата, оказа се откъснат буй, а не мина, уточни Михайлов.

“Едната от видяните мини е дребна котвена мина, бойният заряд е 20 кг. Тя няма батерия и може да е рискова дълго време. Тя е дребна - с диаметър 50 см. Следващият вид мина е котвена речна противодесантна мина. Диаметърът ѝ е 27 см. Теглото на бойния заряд е 3 кг. Такива мини се слагат в плитководките региони и са предопределени против бронетранспортьори. Такава мина не е заплаха за огромен кораб”, прецизираха от Военноморски сили.

Няма всеобщо корабоплаване на мини в Черно море, не се постанова корабоплаване на зигзаг, увери контраадмиралът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР