Този тип изявления се правят регулярно, уверен е министърът на

...
Този тип изявления се правят регулярно, уверен е министърът на
Коментари Харесай

За Янев искането на Русия не е нещо специално, не трябвало да сме толкова чувствителни

Този вид изказвания се вършат регулярно, убеден е министърът на защитата
„ Българските жители да не остават с усещане, че нещо особено се е случило през вчерашния ден, че някой особено е „ показал с пръст “ България и е направил специфични изказвания. Този вид изказвания се вършат регулярно и не мисля, че би трябвало да бъдем толкоз чувствителни, когато някой приказва за нас “. Такъв беше коментарът на военния министър Стефан Янев по тематиката с настояването на Русия за евакуиране на силите на НАТО от България.

Той удостовери, че самолети от Испания и Нидерландия ще извършват задания по защита на българското небе по така наречен взаимна задача ер полисинг, каквито учения, тренировки и осъществяване на този вид задача към този момент е имало. България ще одобри пет изтребителя „ Юрофайтър “ от Испания и два F-35 от Нидерландия, които да пазят въздушното ни пространство.

Кирил Петков бил разискал тематиката нощес с Янев. Той разгласи от своя страна, че не вярвал в зони на въздействие. 

„ Малките страни, като България, е доста значимо да имат цялостните пълномощия да вземат решение личната си орис и личните си участия, и какво се случва на техните територии. Българският суверенитет слагаме над всичко “. 

„ Продължаваме да споделяме ясно, че деескалацията на напрежението е главен приоритет за България “, уточни Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР