Toзи текст е за теб! Защото си прекрасна!… Харесвам красотата

...
Toзи текст е за теб! Защото си прекрасна!… Харесвам красотата
Коментари Харесай

Да бъдеш красива на 20 е дар, да бъдеш красива над 40 е вътрешна победа

Toзи текст е за теб! Защото си прелестна!…

Харесвам хубостта на дамите 40+. Тя е специфична. Жените не са инцидентно красиви на тази възраст. Красотата им е доказателство за красиво вътрешно положение, за житейска мъдрост и осъзнатост.
Добре поддържаното тяло и грижата за кожата не са задоволителни, с цел да има една жена лъчение като на Брук Шийлдс или Дженифър Анистън. Често ми се случва да взирам лицата на хората в градския превоз и да си мисля за това каква страст е „ запечатало “ лицето на индивида. Можеш да видиш по какъв начин най-често се е чувствал този човек през годините – недоверчив и мнителен, изпълнен със злоба или подигравка, ядосан и наскърбен или настойчиво търсещ красивото и в хубавите, и в тъжните моменти, откровен и свободен (или най-малко търсещ вътрешната свобода).

Помня по какъв начин един път в метрото се бях захласнала да следя една фина, женствена и „ духовно елегантна жена “, която на фона на хората в близост, поставили „ защитната маска “ на недоверието на лицето, изглеждаше като безоблачен лъч в тъмен ден.

Не, това не значи, че тези дами са постоянно щастливи или че са фенки на изкуственото положително мислене, че не изпитват надълбоко страстите (и наслада, само че и яд или тъга) или че не виждат проблемите. Такива дами са същински себе си, разрешават на отрицателната страст да мине през тях, да я преживеят, осъзнаят, намерят някакъв смисъл в нея и по-късно я пускат да си замине. Няма по какъв начин да не сте попадали във фейсбук на една мисъл „ Не позволявай раните да те трансфорат в това, което не си/не искаш да бъдеш. “ На това се дължи хубостта на дамите над 40 – те не са оставили раните да „ загрозят “ душата им. Това е победа на духа над огорченията, измените и провокациите.
 Instagram
Истинско наслаждение е да си в компанията на такива дами. Те могат да са меки, топли и уютни, само че и твърди, безапелационни, диви и прочувствени. Тези дами знаят по кое време да сложат границата и по кое време да сложат завършек на нещо, което не вибрира на тяхната периодичност.

През множеството време мозъкът и сърцето им са отворени за света. Провокират сами себе си, не са затънали в рутина, в инерция и консерватизъм.

Когато видя фотоси на красиви 20-годишни модели се удивлявам, а когато видя фотоси на красиви дами над 40 – освен се удивлявам, аз се въодушевявам!
 Instagram
Благодарна съм на живота, че персонално познавам тъкмо такива красиви и мъдри дами...

Автор: Мария Димитрова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР