Този срамен акт, който няма аналог в съвременната история, е

...
Този срамен акт, който няма аналог в съвременната история, е
Коментари Харесай

Камарата на на следователите: С терористичният акт срещу Гешев се цели блокиране работата на прокуратурата


Този неприличен акт, който няма аналог в актуалната история, е израз на беззащитност на нарушителите на законността

Камарата на на следователите в България излезе със мнение в по думите им невижданата конюнктура в страната, изразяваща се в дълбока финансова, икономическа и политическа рецесия и след осъществения на 01.05.2023 година

терористичен акт против основния прокурор на Република България-господин Иван Гешев. До медиите те пишат:

„ Ние се противопоставяме и изрично осъждаме осъществения опит за посягане върху живота на основния прокурор на Република България. С този терористичен акт се цели освен физическото му премахване, само че и осуетяване, затрудняване, а евентуално и блокиране работата на институцията, отстояваща законността и защитаваща правата на жителите в страната – Прокуратурата на Република България. Това е посягане освен против личността на една от главните фигури в страната ни, само че и против самата Прокуратура като институция. Този неприличен акт, който няма аналог в актуалната история, е израз на беззащитност на нарушителите на законността освен против държавните обвинители, само че и против държавността.

Наред с това Камарата на следователите в България заявява, че осъществения опит за физическото премахване на основния прокурор няма да ни попречи да продължим да пазиме българските жители, да работим в полза на обществото ни и няма да ни разколебае в осъществяването на служебните ни отговорности в одобряване законността.

Изразяваме готовността на следователите в страната за осъществяване на цялостно, всестранно и обективно следствие на случая и определяне причинителите на това посягане “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР