Този случай се вписва в контекста за битова престъпност. Противодействието

...
Този случай се вписва в контекста за битова престъпност. Противодействието
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за лихварство в кв. Христо Ботев

Този случай се вписва в подтекста за битова престъпност. Противодействието на битовата престъпност е приоритет на прокуратурата. Групата е правила лихварска активност с рекет и принуждение. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг по отношение на спецакцията по-рано през днешния ден в квартал "Христо Ботев ".

"В избрани региони, където популацията е с невисок обществен статус, има престъпни престижи. Това са хората, които правят всичко, обвързвано с нарушение на закона ", сподели още той.

"Това е следващата група, разрушена под управлението на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Хората са се страхували да подават сигнали. Има претърсени пет адреса и да са разпитани и арестувани пет лица. Три от лицата са престъпно проявени, двама са родственици. При претърсването са открити и опиати ", разкри Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

"Схемата на групата е била общоприета. Използвани са силови способи за прибиране на парите, имало е и нанесени телесни повреди ", разяснява Иванов.

"Отпускани са дребни суми, само че с огромна дневна рента. Длъжниците са ставали "бели плебеи ", на други им е взето всичко, което имат. Времената за свободно действие на такива групи,ако не са свършили ще свършат ", добави Гешев.

"Ние сме в дълг на българските жители и ще се борим. За богатите хора би трябвало да има повече отговорности и заплащания. Ще се постараем, в случай че някой си мисли, че има друго отношение, то ние с работата си да не вършим разлика ", сподели още той.

Структури като КПКОНПИ ще бъдат ангажирани, с цел да може да се конфискуват всички облаги добити от незаконната активност, ще има наложителна инспекция от страна на Национална агенция за приходите ", съобщи Иван Гешев.

На въпрос има ли данни за пазаруване на гласове за момента, Гешев съобщи, че по това дело за момента няма такива данни, само че напомни, че това са престъпни престижи, които вършат всичко от което може да се изкарат пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР