Този случай може да се нарече исторически - така специализираното

...
Този случай може да се нарече исторически - така специализираното
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е поразила изтребител Су-57 - най-модерния в руската армия

Този случай може да се назова исторически - по този начин профилираното украинско издание Defense Express разказва новината, че Украйна е съумяла да порази най-големия и съвременен съветски изтребител - Су-57.

Съобщението пристигна от Главното ръководство на разузнаването на украинското министерство на защитата в събота и в него се показва, че изтребителят е бил ударен покрай летището в Ахтубинск, на 580 км от фронтовата линия.

Приложение са и сателитни фотоси, които демонстрират, че на 7 юни съветският изтребител наподобява незасегнат, а ден по-късно по повърхността на машината могат да се видят дупки, присъщи за детонация и последвал пожар.



Руските сили разполагат единствено с 10 сходни самолета, които могат да изстрелват крилати ракети X-59 and X-69.

Един изтребител Су-57 коства сред 40 и 100 млн. $, според от спомагателното му въоръжение и съоръжение.

Според специалисти, представени от украински медии, това са най-редките, само че и най-хубавите изтребители в съветската войска, само че все още те се употребяват в подготвителен режим.

Доказателство за това е, че на летище " Ахтубинск " се намира изпитателен център на съветското министерство на защитата.

В собствен материал Forbes напомня, че Су-57 е съветският отговор на американските изтребители F-22, които се създават от Lockheed Martin.

" Всъщност изтребителите Су-57 в никакъв случай не се влизали в борба. Ако Украйна е съумяла да удари подобен при офанзивата си с дронове в събота, това е не просто оскърбление за Русия, а знак, че ще последват още сходни унизителни дейности, " показва още Forbes.

Фактът, че Украйна може да е блъснала изтребител на стотици километри от границата сред двете страни демонстрира, че съветската отбрана не може да удържи на увеличаващите се набези с дронове от страна Украйна, добавя изданието.

И показва, че по същото време, когато се допуска, че е осъществена офанзивата против Су-57, украински дрон се насочил към бомбардировач Ту-22М в авиобазата в Моздок, на над 700 км от фронтовата линия.

" Ако украинската информация не е пресилена, това би била втората загуба с подобен мащаб за последните 40 години ", показват от Forbes и напомнят, че през 1999 година сръбската въздушна защита съумява да смъкна изтребители F-117, част от задачата на НАТО в Косово. Тогава водачът е измъкнат незасегнат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР