Този следобед ще се проведе заседание на Изпълкома на Българския

...
Този следобед ще се проведе заседание на Изпълкома на Българския
Коментари Харесай

Изпълкомът на БФС решава съдбата на Михайлов и Балъков

Този следобяд ще се организира съвещание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което ще бъдат взети извънредно значими решения за бъдещето на родния футбол.

На съвещанието ще бъдат разисквани оставките на президента Борислав Михайлов и един от вицепрезидентите – Атанас Фурнаджиев. Ако Изпълкомът гласоподава оставката на някогашния вратар, неговият пост би трябвало да бъде ангажиран от някой от неговите трима заместници.

Тъй като Йордан Лечков е претендент за кмет на Сливен, той няма право да оглави съюза. Другият вицепрезидент Атанас Фурнаджиев също подаде оставка и Михаил Касабов става любимец да застане отпред на организацията до насрочването на нов конгрес, за какъвто прикани Фурнаджиев. На доктрина съществува и опция да бъде призован ексклузивен конгрес, на който да бъде определена персона отвън Изпълкома. До този вид може да се стигне, в случай че на съвещанието бъде признато такова решение или в случай че една трета от футболните клубове го изискат.



На събранието ще бъде изслушан и доклад за свършеното от националния селекционер Красимир Балъков.


Според разнообразни източници, в случай че самичък не подаде оставка, някогашният халф на Спортинг Лисабон и Щутгарт ще бъде освободен от поста
Под управлението на Балъков, който оглави България напролет, „ лъвовете “ записаха едно тъждество и пет провали (голова разлика 4:18), и без подозрение оценката за неговата работа ще бъде ниска. Сред спряганите имена за негов правоприемник е това на Димитър Димитров-Херо, който сега е без работа. 60-годишният експерт към този момент бе на кормилото на националния тим в интервала 1998 – 1999 година Евентуалният нов селекционер ще дебютира отпред на тима на 14 ноември в контролна среща, а три дни по-късно ще се играе последната европейска подготовка против Чехия.

До подадената оставка на Борислав Михайлов се стигна, откакто в понеделник тимът ни претърпя унизителна загуба от Англия с 0:6 посред София, а расистките произшествия по време на мача добиха международен отзив. Михайлов взе решение да се отдръпна, часове откакто оставката му бе поискана от Бойко Борисов. Премиерът бе безапелационен, че в случай че Михайлов не напусне, страната ще прекъсне всевъзможни контакти с БФС и ще спре всевъзможен тип финансиране. Всичко обаче е неразбираемо, защото не се знае какъв брой от 15-те членове през днешния ден ще поддържат Михайлов и какъв брой ще гласоподават за приемане на неговата оставка. Според Йордан Лечков, президентът е определен от конгрес и единствено конгрес може да го детронира или пък да му одобри оставката.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР