Този рядък вид магарета прилича на мамутите е само заради

...
Този рядък вид магарета прилича на мамутите е само заради
Коментари Харесай

Това са най-редките и скъпи магарета в целия свят!

Този необичаен тип магарета наподобява на мамутите е единствено поради дългата си четина, само че и поради размерите. Разбира се тези животни надали могат да се съпоставят освен с мамутите, само че и даже със слоновете, само че въпреки всичко с конете - да.



При това френските магарета от породата Пуату - наречени са по този начин на район във Франция, се считат за най-големите в света.



А също и за най-редките и по тази причина са и най-скъпи в света. Те са били такива още в Средновековието. Да имат такова магаре са могли да си разрешат единствено доста богати хора. С течение на времето въпреки всичко модата на дългокосместите магарета предходна и те едвам не измрели заради тази причина. Например в средата на предишния век техния брой бил едвам 50.



Сега, въпреки всичко, популацията на тези забележителни магарета, се е нараснала и наброява 400. Почти всички от тях през днешния ден се намират във Франция. За страдание - повече от половината не са чистокръвни.



При кръстоска сред това магаре пуату и конете се получава удивителното пуатско муле - физически крепко и на процедура неуморимо.

Превод БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР