Този резонанс на кризи е типичен за фазата на промяна

...
Този резонанс на кризи е типичен за фазата на промяна
Коментари Харесай

Сергей Глазев: За мислещи хора

Този резонанс на рецесии е характерен за етапа на смяна на международните стопански и софтуерни структури, която постоянно е била съпроводена от международни войни, политически и софтуерни революции. Това налагане на рецесии, което се случва сега, международната хибридна война против Русия, украинската злополука бяха предсказани от нас въз основата на теорията за смяна на софтуерните и международните стопански структури преди повече от 10 години.

По-специално в книгата „ Последната международна война:

Перфектната стихия. Появи се неповторима композиция от много редки, извънредно отрицателни фактори с невиждан мащаб, които започнаха да работят по едно и също време с оптималната активност.

Енергийната рецесия, която стартира в Европа още през ноември 2021 година, само че се ускори неведнъж от март 2022 година, всичко това продължава и се придвижва в нови страни и райони.

От толкоз дълго време цените на газа в Съединени американски щати бяха на историческо ниско равнище в действително изражение, само че от април започнаха да се форсират, достигайки 15-годишен връх. Ценовият фактор е част от казуса. Безумните дейности на европейските служители за ускорение на отхвърлянето на съветските енергоносители въпреки всичко ще се проявят в края на годината.

Енергийните салда и отговорът на въпроса „ за какво Европа не може толкоз бързо да се откаже от съветските енергийни носители “ бяха в детайли разисквани.

Продоволствената рецесия. Комбинация от климатични, логистични и организационни фактори, довели до обстоятелството, че световните добиви на основни селскостопански артикули могат да доближат най-малко от 2010-2011 година с нарастване на световното ползване с 18% за 10 години. Към това се прибавят и логистичните проблеми за износа на пшеница от Украйна, експортните квоти, които в този момент се ползват в Индия, Виетнам и други страни. Северна Африка, Близкият изток и Азия са най-вече изложени на риск.

Всичко това ще се прояви по-късно, към август 2022 година Но това е нещо, което може да дестабилизира освен стопанската система, само че и политиката, да докара до всеобщи национални безредици, както беше напролет на 2011 година Постепенно ще разкрия структурата и Характеристики на хранителната рецесия.

Дългова рецесия. Цикълът на стягане на парите стартира след 12-годишен интервал на парична и фискална полуда, засилен няколко пъти (около 5 пъти) след коронакризата през 2020 година Това към този момент докара до рекордна инфлация в развитите страни и фундаментални несъответствия на пазарите на дълга и в балансите на икономическите сътрудници.

По време на работата на печатните преси позитивните или негативните действителни лихви нямат безусловно никакво значение, тъй като всички задължения се погасяват от Централната банка. Излишната емисия, която покрива размера на издаването на обществен дълг, се насочва към корпоративен дълг, акции и така нататък

Въпреки това, при изключено количествено облекчение и даже с желанието за редуциране, поражда въпросът - кой ще заплати за всичко това?

Сега по траекторията на икономическо разлагане, делене на дълга и инфлационно асимилиране, защото веригите за доставки се разрушат, стопанската система ще изпадне в криза, до момента в който размерът на излъчванията ще бъде най-малко два пъти по-висок от естественото равнище, а действителните равнища ще бъдат мощно негативни.

Дълговите пазари не могат да съществуват с непрекъснато негативни лихвени проценти, тъй като закупуването на облигации е еквивалентно на вдишване на автоматизирана загуба. Следователно няма да има търсене на дълг, което ще докара до главно проблеми във действието на стопанската система, обслужването на дълга, подкопаване на стабилността на дълговите пазари.

Огромна рецесия няма да стартира със срутва на балони в криптовалутата, недвижимите парцели и фондовия пазар. Кризата ще стартира с дълговия пазар. Търсенето на дълг е нулево, непрекъснатите изходящи потоци не престават от декември 202 г

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР