Този разпит не го намирам като натиск, а като излишен

...
Този разпит не го намирам като натиск, а като излишен
Коментари Харесай

Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата със списък от 19 имена

Този разпит не го намирам като напън, а като непотребен пиар. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на влизане във Върховната касационна прокуратура, където би трябвало да бъде даде показания по отношение на имената, които е загатнал по време на среща с основния прокурор Иван Гешев предходната седмица. 

Петков уточни, че носи лист с 19 имена, част от които към този момент е прочел на брифинг, които по думите му, имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански закононарушения.

" Това са имена, които са обществена информация, имена, които знаете добре. В листата няма компании, а единствено персони ", добави той. Към описът, който Кирил Петков изброи през миналите дни, са добавени и имената на хора като Младен Михалев - Маджо, Таки и Петьо Еврото. 

Премиерът изясни, че съжалява, че прокуратурата има потребност изпълнителната власт да ѝ носи спомагателна информация и да й иска доказателства.  " Една прокуратура би трябвало сама да направи това домашно и сама да се сезира по обществени данни. Това е част от техните отговорности. Ако имат потребност от помощ - аз съм тук, с цел да предам всичко, което е в моите ръце. Това е обществена информация. Тези хора не са от през днешния ден и от през вчерашния ден ", уточни Петков.

От прокуратурата оповестиха предни дни, че по време на срещата министър-председателят е показал имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност. Поради това основният прокурор Иван Гешев е сезирал своя заместител, по отношение на предоставената от премиера информация за предприемането на незабавни дейности. След като стана известно, че е свикан на разпит Петков разяснява пред медиите, че ще показа на прокуратурата лист с медийни изявления свързани с съответни лица. Той уточни още, че ще пита държавното обвиняване за обществено известни случаи като " Барселонагейт " и " Осемте джуджета ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР