Този протест, както и останалите протести, имат две измерения -

...
Този протест, както и останалите протести, имат две измерения -
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Условията на труд в районните полицейски управления са трагични

" Този митинг, както и останалите митинги, имат две измерения - едното е заплащането, другото са изискванията на труд. Доколко заплащането е задоволително, е комплициран въпрос. В условия на пандемия стопанската система ограничи своите благоприятни условия. Но нещо, което заслужава внимание, са изискванията на труд ".

Това съобщи в коментар за полицейските митинги някогашният началник на Националната работа за защита ген. Румен Миланов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че изискванията на труд в районните полицейски ръководства са трагични.

" Това не е от през днешния ден. Това е от 15-20 години, те не могат да се оправят на следващия ден. Ако ние желаеме да подобрим тези условия, би трябвало да стартираме от на следващия ден. И да мислим по какъв начин ще е след 5-6 години, другояче няма по какъв начин да стане. Тази тематика, на което и да е държавно управление да я слагат - тя постоянно ще е настояща. Не го споделям с цинизъм ", добави ген. Миланов в ефира на Bulgaria ON AIR.

А преди да се приказва за промени, той разясни, че не е изработен задоволително резистентен модел на Системата за сигурност и публичен ред.

" Големият проблем е отбраната на популацията. Тя е в компетенцията на доста институции, плюс регионални управи и общини. Този въпрос постоянно се загърбва и когато настъпи някакъв проблем, тогава започваме да се сещаме. Дали ще стане посредством Министерство на вътрешните работи, или ще се направи обособена организация, отново е въпрос на управнически и финансов план ", счита някогашният началник на НСО.

Крие ли опасности 112 да се извади от системата на Министерство на вътрешните работи: " 112 е една система, която занапред би трябвало да работи по-ефективно. Но 112 има своето място за обслужване на популацията ".

" Прокурорът е стопанин на досъдебното произвеждане, само че откакто има стопанин, има и прислужник. Имал съм случай, в който прокурор се намесва в гражданско-правни разногласия и изисква от проверяващия служител на реда да приема данни и сведения, което е в прорез с всички правила. Трябва да има баланс и в прокуратурата, и в проверяващата част от полицията ", сподели още ген. Румен Миланов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР