Този проектокабинет не е съгласуван с нас, каза премиерът в

...
Този проектокабинет не е съгласуван с нас, каза премиерът в
Коментари Харесай

Ето кои номинирани за министри си направиха отвод от проектокабинета Габриел

Този проектокабинет не е координиран с нас, сподели министър председателят в оставка Николай Денков на ексклузивен брифинг в централата на ПП-ДБ. Денков добави, че нито съставът на проектокабинета, нито съглашението са съгласувани с Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ).

Той заяви, че няма да взе участие в подобен кабинет, както и че е подготвил заявката си за отвод от поста, за който е номиниран.

Примерът му бе последван от министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов, който съобщи, че случилото се през днешния ден е  " тежко нарушаване на Конституцията ". Той е на мнение, че ГЕРБ и ДПС провалят правосъдната промяна. По думите му е станало повече от ясно, че направения от Министерски съвет Закон за правосъдната власт от над 200 страници и над 600 разпореждания, довършващ правосъдната промяната, няма да бъде признат от ДПС и ГЕРБ-СДС.



Съпредседателят на ПП-ДБ и министър на финансите в оставка Асен Василев определи случилото се през днешния ден като " голяма имитация ". Той също съобщи, че не е давал единодушието си да взе участие в този кабинет. Василев разгласи, че Мария Габриел вече е част от корупционния проблем.

Всички министри от квотата на ПП-ДБ също бяха на брифинга. Всички те са подали пред ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и президента Радев заявки да не бъдат номинирани за министри. Сред тях са Атанас Славов, Катя Панева, Николай Денков, Андрей Цеков, Асен Василев, Георги Гвоздейков, Димитър Илиев, Зарица Динкова, Кирил Вътев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР