Този проект е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър.

...
Този проект е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър.
Коментари Харесай

Борисов: Там, където има газопроводи и АЕЦ, никой не бомбардира

Този план е геостратегически. Искам да благодаря на турския министър. Работим доста добре.

Това сподели премиерът Бойко Борисов при откриването на осъвременения директен газопровод за Турция край село Лозенец, Ямболско, написа Блиц. " Преди няколко години, в случай че помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава споделиха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме доста положителни другари с Турция. С тиха, добросъседска и вярна дипломация. Не инцидентно президентът Реджеп Ердоган ми сподели, че през България ще минава всичко. Замисли се и добави - без мигрантите. После седнах с президента Путин и чертахме. През цялото време не спряхме и да строим. Вече можем да получаваме газ от Азербайджан, Русия, Турция ", разгласи Борисов.

" Това са 150 километра тръби. В последните години слушах доста български политици да приказват доста за конектори, газови връзки, газови коридори, а резултат нула. Днес като врътнем кранчето и 16 милиарда кубика газ потичат в двете направления. Оставили сме си едни 11 километра, само че сме се подготвили да заустим цялата система, когато стане Турски поток. Няма да ги почваме, до момента в който не подпишем публично. Пак ще повторя, че чух доста приказки, само че резултати никакви. Целият този прокет би трябвало да ъврви ръка за ръка с конектора с Гърция. Искам да благодаря на всички. На служащите, които се трудиха доста. На турския министър. На безусловно всички. Там където минават газопроводи и има атомни централи, никой не ги бомбардира. Там има мир ", добави министър председателят. 

" Правим всичко по европейските правила. Използваме най-хубавата техника. Тези американски компресори са най-хубавите. Не стопираме да беседваме с турските и съветските сътрудници, а в същото време и не стопираме да строим. Не инцидентно, когато разговарях последно с президента Ердоган, той ми сподели: Ние така-така, леко-леко, а вие към този момент сте подготвени. Виждате какво вършим и с " Белене ". На стопанската система ще ни би трябвало още електрическа енергия. Трябва да сме подготвени за прекъсването на блоковете на " Козлодуй " след време. С Турция сме и съперници на енергийния пазар, това е обикновено. Но сме и доста крепко свързани енергийни сътрудници ", разкри пред публицисти Борисов след формалната гала по откриването.

" Ще ги заловен. Всички ще ги заловен. Има си управление на Министерство на вътрешните работи. Разбирам, че акцията ви е по-интересна, само че вие си нямате на визия какъв брой старания коства това, което направихме и открихме през днешния ден ", отговори Борисов на журналистически въпрос по отношение на акцията против бандата на Митьо Очите.

" Аз няма да потегли да погалвам козички. Мъчно ми е и на мен, само че това са разпоредбите. Никой не може да се заиграва със страха на хората ", сподели министър-председателят във връзка чумата по животните в Ямболско.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР