Този призив за бюджетната дисциплина не е нещо ново. Винаги

...
Този призив за бюджетната дисциплина не е нещо ново. Винаги
Коментари Харесай

Икономистът Ганчо Ганчев: Без бюджетна дисциплина всяка една стра...

" Този апел за бюджетната дисциплинираност не е нещо ново. Винаги би трябвало да има бюджетна дисциплинираност. Без нея всяка една страна е изправена пред вероятността от фискална рецесия ", акцентира икономистът проф. Ганчо Ганчев в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

 

" В момента бюджетът на България наподобява в положително положение, без обилни признаци на неустойчивост. Въпреки изявленията, които се чуха през последните три години, че България е нарушила фискалната дисциплинираност, последните данни демонстрират тъкмо противоположното ", изясни специалистът.

По думите му страната е измежду най-добре ръководените в Европа, като изпреварваме даже по-проспериращи страни като Люксембург във връзка с ръководството на държавния дълг.

 

Проф. Ганчев бе безапелационен, че няма основателна причина да се твърди, че сме изправени пред рецесия. Важно е обаче да се акцентира на събитието, че даже и в актуалната обстановка, опити за операция на бюджета и подправени сметки могат да доведат до дефицит на средства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР