Този петък, 13-ти май от 19,00 ч. в национален музей

...
Този петък, 13-ти май от 19,00 ч. в национален музей
Коментари Харесай

Петък 13-и: Подарете си вечер с музиката на Вагнер в музея „Земята и хората”

Този петък, 13-ти май от 19,00 ч. в народен музей „ Земята и хората “ ще звучат определени оркестрови фрагменти от музиката на Рихард Вагнер. Концертът е под диригентството на маестро Петър Димитров и се организира със специфичното присъединяване на Йоана Буковска.

На концертът ще бъдат изпълнени фрагменти от най-забележителните опери на композитора, от празничната овертюра към операта " Забранена обич ", сантименталната " Летящия холандец " до трагичния " Траурен марш за гибелта на Зигфрид ". Публиката ще може да се наслаждения и на фрагменти на изпълнената с философска вяра " Смъртта на Изолда ". 

Изборът на залата в музей " Земята и хората " не е инцидентен. Акустично тя е подобаваща за вагнерова музика, изпълнена от не доста огромен състав, обясни маестро Димитров в студиото на Радио София: " Звукът там се отразява от многочислените кристали. Той остава дълго в залата, без " да се разхожда " и да основава ехтене, особено за типично църковната звучност. "

Вагнер, сложен за схващане, само че обичан от генерации ценители на класическата музика, остава един от най-ярките композитори, чийто произведения в никакъв случай не оставят публиката равнодушна.

Ако към момента не сте подвластни на нейния извънреден заряд, сполучливата компилация на маестро Диимтров ще ви направи ценители на изкуството на композитора за цялостен живот. Концертът е и опция да чуете увертюрата към операта " Забранена обич " и парижката редакция на " Танхойзер " евентуално изпълнени за пръв път в България, споделя Маестрото.

Билети могат да бъдат да бъдат непокътнати авансово на 0889 908 2346 или закупени преди концерта на мястото на събитието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР