“Този пазар е движен от мотива за печалба. Не трябва

...
“Този пазар е движен от мотива за печалба. Не трябва
Коментари Харесай

Новите санкции: Може ли Европа без руски дизел? Кой ще бъде големият печеливш? Бизнес, 06.02.2023

“Този пазар е движен от претекста за облага. Не би трябвало да се лъжем. Има доста огромни компании с големи капитали, които са профилирани, когато имаме един нефтен запас на едно място в света, той да бъде продаден по-скъпо в друга част на земното кълбо. Така че аз чакам много компании да поемат този риск, било то легален или не. ” - по този начин финансовият анализатор Преслав Райков разяснява опцията съветски нефтопродукти да бъдат препродавани на Европа макар възбраните.

За госта Европа е съумяла да понижи ролята на Русия като главен източник на дизел за континента преди да се включи към глобите на Съединени американски щати и Англия таргетирани против съветски нефтопродукти.
Европа ограничи потреблението на съветски дизел. От 50 % през лятото до 25 % в този момент. Окачвам % на доставките на дизел от Русия за Европа да паднат до 15 % след глобите.
Преслав Райков, финансов анализатор

Въпреки ограниченията, Руската федерация продължава да усилва флотилията си от нерегистрирани танкери, които и разрешават да заобикаля рестрикциите и да продава своите енергийни запаси. Според Преслав Райков, Европейски Съюз се е подготвял за тези наказания от лятото на 2022-ра година, и следствията този ход е отработен в цената на множеството артикули.

“Русия да спре напълно доставките си на нефтопродукти е вероятен ход. Така Кремъл може да сложи Европа в една инфлационна хватка. Това е последният вероятен метод Руската федерация да употребява енергоносителите като оръжие ”, счита финансовият анализатор.

Реалистична ли е прогнозата за цена от 200 $ за барел дизел и може ли Европа да създаде лични залежи на петрол? Коя страна планува петкратно нарастване на доставките на дизел за Европейски Съюз? Още по тематиката вижте във видео.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР