Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета.

...
Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета.
Коментари Харесай

Борисов: Този път ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор от нас в цифрите на Бюджет 2024

„ Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета. Ние сме споделили, че няма да подвигаме налозите. Казали, че ще таксуват втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете подвигат налозите, което не е правилно “, това сподели Бойко Борисов на заседание на актива на ГЕРБ във Велико Търново.

Той се възмути, че се дава едвам 1 милиарда лева са за общините и съобщи и, че ще държи всичко, което е дадено по градове, да бъде финансирано.

„ Защото би трябвало да убедим нашите хора, че има смисъл да стоим в тази сглобка, тъй като стана факсимиле тази евроатлантическа ориентировка. Ще желаеме да бъде записано поименно всичко което ще се построи и извърши “, изясни той.

„ Аз не си припомням в София някой да е загатнал за повдигане на налози. Кметовете имате право да вдигате налози колкото желаете, защо ви е страна и парламент. ГЕРБ са споделили – няма да се подвигат налози.  Аз няма да позволи ГЕРБ в тази игра, държали сме плосък налог толкоз години, с цел да е бизнеса на ярко. Но честното е преди изборите да го кажеш. Аз съм влизал в акция с думите, че няма да подвигам пенсиите, в този момент виждаме по какъв начин споделят, че ще ги подвига с 12%, а то пари в бюджета няма “, безапелационен беше Борисов.

Делян Добрев разяснява, че клопката е заложен още в първия ред на бюджета на Асен Василев, тъй като за тази година са заложили доходи от 35 милиарда, само че им липсват 2.3 милиарда, а за идната година 40 милиарда и им липсват 7 милиарда, като тактиката на Василев надува приходната част, без да е ясно от къде ще се вземат парите и едни 7 милиарда липса.

Добрев предлага още с внасянето на бюджета да се върне назад.

„ Да си го преработи Асен Василев, тъй като всички знаят, че при заложени от Василев 40 милиарда данъчни приходни се събират доста малко и той залага капан. Затова да си взима бюджета и самичък да мисли от къде ще си реже парите “, уточни той.

„ Сега Асен Василев е задължен без да раздува да седне и да си направи бюджета и да каже, че трите години безпорядък водят до рязане на парите “, безапелационен беше водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ А в този момент да споделя, че ще подвига налозите, само че да го създадат кметовете, бонус-донус, облагане на бакшиша, което е да отвлече вниманието. То ще отпадне на следващия ден, само че 7-те милиарда ще останат. При една ротация те ще ни оставят всичко това “, добави още той.

Очаквайте детайлности

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР