Този път Путин се е подписал с името си на грешния лист

...
Докато Владимир Путин седи и си мисли в своя бомбоустойчив
Коментари Харесай

Докато Владимир Путин седи и си мисли в своя бомбоустойчив офис, той може да съжалява за факта, че целият свят е сигурен, че той е поръчал смъртта на бунтовният лидер на наемниците Евгений Пригожин. Кремъл е Камора, парламент в мафиотски стил, управляващ гангстерска операция за напълване на джобовете на Путин и тези на неговите олигарси и елити. Но както установиха японците в Бирма през 1944 г., ако водите война с терор, вероятно ще се отървете от добре ръководена, мотивирана и морална организация като „Забравената армия“ на генерал „Бил“ Слим.

Путин може всъщност да е подписал собствената си смъртна присъда. Пръстовите му отпечатъци може да не са били върху бутона за стрелба, когато самолетът на Пригожин е бил свален, и може да не са били върху Полоний или Новичок, които са убили някои от другите му противници, но неговата ДНК е навсякъде в заповедите. Сега той има две много могъщи групи, за които да се тревожи – съвсем отделно от Международния наказателен съд, който без съмнение има толкова много доказателства, че ако някога стигне до Хага, никога няма да си тръгне.

Първо, Путин трябва тревожи се за неговите олигарси, които сега се крият в своите дачи в Москва повече от 18 месеца, без да могат да използват своите суперяхти или вили в Средиземно море. Тъй като техният лидер е още поруган по света заради това последно убийство, олигарсите може да разберат, че единственият им шанс да се измъкнат от Русия, сега толкова омаломощена икономически и социално, е да се отърват от Путин.

Второ, групата Вагнер може да е загубила своя „каубойски“ лидер и неговия заместник, но те остават голяма сила от бандити и убийци. Пригожин не е бил военен командир, но групата Вагнер е най-успешната военна група, която Русия е успяла да постави на полето, независимо че са платени наемници, много от тях вербувани от руски затвори. За да контролирате такава тълпа, имате нужда от много твърди „лейтенанти“, които управляват шоуто и тези мъже сега ще обмислят бъдещето в Беларус и Африка. Колко иронично би било, ако някой ги обсипе с богатства, за да отидат и да създадат хаос в Русия. Моят опит с наемниците показва, че те не са много придирчиви към това чии пари вземат.

Малко вероятно е да е съвпадение, че окончателното уволнение на Сергей Суровикин от "Генерал Армагедон" беше обявено в същия ден, когато беше обявено Пригожин извадена. Сега Путин се е освободил от най-ефективните си военни командири и е оставен с помощници като министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, които да управляват битките в Украйна и отбраната на Москва. Тези мъже може да имат пълни сандъци с медали, но тези медали са за „ръкоделие и кулинария“, а не за бой, както беше на Суровикин и Пригожин. Лошо ръководената армия е тълпа, която вероятно ще се обърне и ще избяга, и това е, което Путин създаде сега.

Предполагам си, че през следващите няколко дни е вероятно да бъдем третирани с потоп от „ компромат”, който покойният Евгений Виторович ще е събрал за Путин и неговия пагубен режим, за освобождаване в случай на смъртта му. Това може да означава допълнителен натиск върху все по-обсадения Кремъл.

В студената светлина на деня, когато московчани отново трябва да се гмуркат за убежищата си, докато украинските дронове се приближават, и да отразяват, че техните млади мъже се прибират у дома в кутии, а не в триумф, те със сигурност ще започнат да осъзнават, че „специалната военна операция“ на Путин е пълна катастрофа. Но очаквам, че олигарсите и Вагнер ще бъдат тези, които ще довършат Путин, преди той напълно да унищожи руската държава.

Това, което следва, не може да бъде по-лошо или по-зло; видяхме ад на земята през последните 18 месеца. Това, което е сигурно е, че следващият руски лидер няма да има използваема армия или ефективни генерали, които да я командват за едно поколение.

Нещата вероятно ще станат по-объркани, преди да се подобрят, но след падането на Суровикин и Пригожин, ковчегът на Путин няма да изисква много повече пирони.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР