Този път Путин окончателно свали маската си. Ако и сега

...
Този път Путин окончателно свали маската си. Ако и сега
Коментари Харесай

Събудете се: Путин открито обяви война


Този път Путин дефинитивно смъкна маската си. Ако и в този момент Европа го остави да прави каквото си желае, огромната война е неизбежна. Коментар от Франк Хофман:

Руският президент Владимир Путин

Всичко върви на бързи обороти. Този път с опознавателни знаци на реверите и пагоните, а не.

Не. Този път Владимир Путин публично изпраща своите войски като окупационна войска в една самостоятелна европейска страна, която членува в Организация на обединените нации: Украйна.

Върши го в жестоко нарушаване на интернационалното право. И не му е за пръв път. Освен всичко друго, Путин нарушава и Меморандума от Будапеща, с който и ги съобщи на Москва. Под него сложиха подписите си Русия, Англия и Съединени американски щати, които поеха уговорката да пазят суверенитета и съществуващите граници на Украйна.

Това е намерено оповестяване на война

Действията на Путин в жестоко нарушаване на интернационалното право би трябвало най-сетне да разсънят всички тези в Германия, които до момента имаха вяра, че той в действителност има напълно благовидни планове. Не, желанията му не са благовидни. Някогашните правозащитници от някогашната Германска демократична република доста добре схващат какво става: това е намерено оповестяване на война.

Кадри от Донецк след признаването на " републиките " за самостоятелни

Пред очите на своя народ, а и пред цяла Европа, Владимир Путин повърхностно се разположи край масата, с разхлабена вратовръзка и длани върху плота, с цел да изясни с цялостна съвестност следното: " Украйна не е просто прилежаща страна. Тя е неотделима част от нашата лична история, от нашата просвета и от нашето духовно пространство ".

Духовно пространство ли? За тези, които ще имат компликации с тази дефиниция: става дума за това, че днешна националистическа Русия вижда своите корени точно в " Киевска Рус ", чийто основополагащ мит е обвързван с Киевската Лавра, скалния манастир край града.

Редакцията предлага
В своето телевизионно послание господарят на Кремъл дефинитивно смъкна маската си. Вече нямаше и диря от оня Владимир Путин, който преди време въодушеви депутатите в немския Бундестаг и пося вярата, че е допустимо да се построи една нова, съвременна Русия. Снощи край масата в Кремъл още веднъж седеше другият, безконечният Путин, какъвто постоянно е бил: чекист, рожба на своята организация Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Някогашният руски сътрудник в Дрезден скоро ще стане на 70 години. В телевизионното си послание той иронично приказва за " признателните потомци ", които били съборили паметниците на Ленин в Украйна: " Това те го назовават декомунизация ".

Всъщност в Украйна както националистите, по този начин и правозащитнците и хората на изкуството след проевропейската гражданска война, тръгнала от Майдан през 2014, употребяват термина " декомунизация ", с цел да опишат пътя, който ги води към Европа.

В Киев и другаде в страната просто се случи това, което беше осъществено в някогашната Германска демократична република и в останалите страни от някогашния социалистически лагер след рухването на Берлинската стена: паметниците на Ленин бяха съборени като знак за настъпващото ново начало. А след това пристигна и сериозното преосмисляне на стореното. С други думи - стартира възникването на едно дискутиращо и отворено общество, в това число и в постсъветската страна Украйна.

На кагебееца в Кремъл обаче това въобще не му харесва. Защото след ерата Елцин той взе Русия в свои ръце и бързо я трансформира в икономическа конструкция на КГБ-олигархията, която е крепко стъпила върху големите находища от нефт и газ. Напълно разбираемо, доколкото мирогледът в главата на Путин е извънредно обикновен. Да, на този човек въобще не му пука за европейските възгледи по отношението на полемиките в региона на политиката, културата или публичните взаимоотношения.

След " Оранжевата гражданска война " от 2004 година Украйна потегли по нов път, по който я грозяха доста рискове. През 2013 година на Майдан избухнаха митингите против решението да се отхвърли Договорът за асоцииране с Европейски Съюз, което взеха Янукович и неговото държавно управление, очевидно симпатизиращи на Кремъл. Това беше вторият постсъветски управник, който украинците прогониха от престола му.

Така Путин ще превземе цяла Украйна

Сега Европа е изправена пред избор: или да се опълчи против закононарушенията, осъществени от Путин, или да стане съизвършител в една огромна война, която към момента може да се избегне. Нека не забравяме, че в случай че за следващ път допуснем Путин да превземе нови територии (първо Крим, в този момент Донецк и Луганск), ние в действителност му даваме картбланш да продължи с окупацията на цяла Украйна. Ето за какво изчакването не е никакво решение.

Днешна демократична Германия, като част от Европейски Съюз, в действителност даже носи най-голямата отговорност в тази ситуация. Та нали таман немски бойци по заповед на Хитлер преди време нападнаха Полша, Украйна и Беларус.

*****

Вижте и това видео:
Източна Украйна: по какъв начин живеят хората край фронтовата линия
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР