Този път няма само да забием знамето си, а ще

...
Този път няма само да забием знамето си, а ще
Коментари Харесай

Тръмп нареди на НАСА: Пълен напред към Луната! И към Марс!


" Този път няма единствено да забием знамето си, а ще изградим база "

Американският президент Доналд Тръмп издаде разпореждане към НАСА да изпрати американски астронавти още веднъж на Луната, а по-късно на Марс.

" Този път задачата няма да бъде единствено да бъде забито нашето знаме и да бъдат оставени отпечатъци от нашите стъпки. Ще изградим база за бъдеща задача към Марс и може би един ден към други по-далечни светове ", сподели президентът на гала в Белия дом, представен от Българска телеграфна агенция.

Тръмп подписа инструкция, в която подрежда на НАСА да насочи повече старания за пилотирани задачи към далечния Космос. Този приоритет получи поддръжката на депутати от двете партии. Международните организации обаче означават, че по време на изявлението си Тръмп не загатва нищо за за финансирането на поисканите от него галактически полети.

Експертите са единомислещи, че за полет до Червената планета - Марс, който е на 225 милиона километра от Земята, са нужни голям бюджет и върхови механически достижения.

По въпроса за пилотиран полет към Марс Тръмп отстоява задачите, сложени от предшественика му Барак Обама.

Седмици преди да напусне Белия дом, Обама разгласи " ясна цел за идващия стадий от историята на Америка в Космоса: изпращане на хора на Марс в десетилетието, започващо през 2030 година, и гарантиране на безвредното им връщане на Земята ", припомня Агенция Франс Прес.

Новината за решението на Тръмп да разгласи цялостен напред към далечния Космос бе обявена по-рано и от представителя на Белия дом Хоган Гидли.

" Директивата " Космическа политика 1 " подрежда на НАСА " да извършва новаторска стратегия за галактически проучвания, с цел да бъдат изпратени американски астронавти още веднъж на Луната и с времето на Марс ", сподели той.

Решението на Доналд Тръмп се основава на рекомендации от Националния съвет за космоса.

" Той ще промени политиката за галактически полети на нацията ни, с цел да стане Америка движеща мощ за галактическата промишленост, да получи нови познания от космоса и да подтиква развиването на невероятни технологии ", сподели още Гидли.

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР