Този път нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко

...
Този път нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко
Коментари Харесай

Крум Зарков: Боря се от години Законопроектът за разследване на главния прокурор да мине в Правна комисия

„ Този път нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения ”. Така правосъдният министър Крум Зарков разяснява свадите в Прокуратурата.

Боря се от години в Правна комисия да мине Законопроектът за следствие на основния прокурор. Този проблем виси над България прекомерно дълго време. Крайно време е, през днешния ден стартира този развой. Доволен съм ”, сподели Зарков.

И изясни, че другата седмица би трябвало да се състои първото съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет по настояването за преустановяване на мандата на основния прокурор.

„ Четвъртък или петък би трябвало да се организира съвещание по допустимост. Сигналът е позволен, няма никакво подозрение ”, сподели Зарков.

Относно Борислав Сарафов, той сподели, че е поел уговорката да свика преднамерено съвещание на Висш съдебен съвет, откакто през днешния ден е станало ясно, че всички са съгласни да го обсъдят всъщност.

„ Моята роля като министър на правораздаването е да направя по този начин, че всичко да стане законно и цялата истина да бъде разкрита ”, сподели Зарков.

Той разясни, че има два основни момента.

„ Единият е във Висш съдебен съвет, който ще би трябвало да се произнесе по обстановката на Гешев все още и възможното негово предварително освобождение. Другият  миг се развива тук в Народното събрание – той ще би трябвало да способства за основаването на законов механизъм, тъй че да не се стига дотук. Това, което се случва през днешния ден, трябваше да се случи от дълго време ”, сподели Зарков.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР