Този път не трябва да допуснем външен пръст да спре

...
Този път не трябва да допуснем външен пръст да спре
Коментари Харесай

Сидеров към Медведев: Много поздрави на Путин!

Този път не би трябвало да допуснем външен пръст да спре газовия поток и АЕЦ „ Белене “.

Това съобщи Волен Сидеров след срещата с съветския министър председател Дмитрий Медведев в Народното събрание. Сидеров дефинира Медведев като извънредно образован и остроумен човек. По време на диалога съветският министър председател е коментирал по подигравателен и изкусен метод, че България се е отказала преди години от „ Южен поток “ и АЕЦ „ Белене “. Партия АТАКА постоянно е подкрепяла тези значими за страната ни планове, само че те бяха провалени с външна интервенция. Ако бяха осъществени, брутният вътрешен артикул щеше да е скочил с 20%, а икономическият растеж на България да е най-малко двоен.

„ Не знам по какъв начин ще завършат договарянията. Като част от ръководещото болшинство в Народното събрание ще направя всичко допустимо, с цел да се осъществят. „ Турски поток “ да минава през България, а не през Гърция. Според мен Ципрас беше в Москва, с цел да обезпечи прекосяването на газовия път през Гърция, което значи България да бъде подценена още веднъж. Ако ние извоюваме „ Турски поток “ да минава през България, това ще е въпреки всичко някакъв вид на „ Южен поток “, преференциален за нас, и ставаме стратегически доста по-важна страна. Дано някой външен пръст още веднъж не се намеси да го спре ”, съобщи Сидеров. „ Вярвам, че през днешния ден имаме държавно управление и министър председател, които водят по-балансирана политика и ще удържат националния интерес ”, добави той.

„ България да се еманципира и да стартира да гледа интереса си. Да паднат тези нелепи наказания на Европейски Съюз против Русия и да се възстановяват икономическите ни връзки, за което аз работя ”, разяснява още Сидеров. Той е безапелационен, че в случай че АТАКА има представител в Европарламента, ще работи точно за това – да паднат глобите против Русия и връзките Европа – Руската федерация да бъдат нормализирани.

На въпрос за визитата на Столтенберг у нас Сидеров разяснява: „ Чувам и разбирам по неофициален метод за някакви упоритости на НАТО, сещайте се Съединени американски щати, да станем надали не фронт против Русия, т.е. тук да бъдат ситуирани ракетни установки, даже и с нуклеарни глави, както към този момент обществено изиска лобистът на НАТО у нас Соломон Паси. Моят съвет към държавното управление е да бъде доста деликатно към всички оферти ”, акцентира Сидеров.

В умозаключение той съобщи, че България би трябвало да развива връзки с Русия, тъй като е преференциално за нас. „ Въпросът е да престанем да се плашим с Русия като с Торбалан. Да стартираме да действаме рационално. Няма какво да си вършим илюзии, различен не може да построи АЕЦ „ Белене “, с изключение на съветския тръст „ Росатом “. Такава същата стартира да се строи в Унгария, която е член на НАТО и Европейски Съюз, тъй че няма нищо ужасно ”, приключи пред Сидеров.

При изпращането на Медведев Сидеров прати персонални поздрави на президента Путин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР