“Този път не съм гонила резултат. За мен беше важно

...
“Този път не съм гонила резултат. За мен беше важно
Коментари Харесай

Милица Мирчева: Класирането в топ 15 на Световното е успех

“Този път не съм гонила резултат. За мен беше значимо по какъв начин ще протече надпреварата тактически, тъй като на такива шампионати не се търси време, а се търси призово място. Аз се бях съсредоточила върху това да се класирам допустимо на първо време. Бях си сложила за цел топ 20 тъй че топ 15 за мен е триумф “, това показа след края на надпреварата възпитаничката на Йоло Николов пред пратеника на списание “Атлетика ” в Орегон Антон Бонов.
 Милица Мирчева в топ 15 на Световното, етиопка завоюва купата в маратона с връх на шампионатите Милица Мирчева в топ 15 на Световното, етиопка завоюва купата в маратона с връх на шампионатите
“Следващото съревнование, в което ще вземам участие е европейското състезание след месец. Там още веднъж бягането ще бъде най-вероятно тактическо. Това е още една огромна цел за годината. Надявам се да се получи едно положително тичане. След това не знам дали скоро ще тичам маратони. Най-вероятно, в случай че тичам, това ще е в края на годината или при започване на идната. Мисля да се съсредоточа върху по-кратките дисциплини с цел да мога да напредна и там ", показа националната ни рекордьорка и добави:

" Най-малко обичаната ми дисциплинираност е маратона. Обичам доста късите дистанции като 1500 метра, само че не ми се отдават. Планинското тичане също ми подхожда, тъй като е много разнообразно. Аз обичам планината. 3 километра в зала също ми е обичана дисциплинираност. Най-любимата ми дисциплинираност в действителност е полумаратонът. Искам да благодаря на моя треньор, тъй като без него нямаше да се оправя. Йоло Николов измисля тренировките, от самото начало ме поддържа. Помага ми по време на дългите бягания, което за мен е извънредно значимо. Искам да благодаря на Българската федерация по лека атлетика, тъй като те също ни поддържат и ни оказват помощ да напредваме в нашите цели. Благодаря на всички почитатели и на хората, които са ни помогнали. Надявам се тези триумфи да ги зарадват “, разяснява още Милица Мирчева.

bnr.bg

Снимка: списание “Атлетика ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР