Този път на местните избори в София ще има балотаж

...
Този път на местните избори в София ще има балотаж
Коментари Харесай

ДБ: ГЕРБ няма шанс да спечели в София на първи тур, алтернативата сме ние

Този път на локалните избори в София ще има балотаж и ГЕРБ няма никакъв късмет да завоюва на първи тур, без значение какви внушения се вършат от среди, близки до ръководещите, уверени са представителите на " Демократична България ", заяви сътрудник на. Важният въпрос е кой би трябвало да отиде на балотаж, с цел да се реализира смяна в София, акцентира водачът на ДСБ Атанас Атанасов и съобщи изрично, че " само претендент на " Демократична България " на балотажа в София може да промени обстановката и да завоюва изборите. Друг претендент, било на Българска социалистическа партия или самостоятелен комитет не може да реализира на балотажа резултат, с който да победи ГЕРБ ", уверен е Атанасов. Той заяви, че партиите от Демократична България са сключили предизборно съглашение и че късата листа за София е в напреднала фаза и на 15 август претендентът на Демократична България ще бъде разгласен.
" Явяваме се на избори, с цел да бъдем опция и да сменим управническия модел ", добави водачът на " Да България " Христо Иванов. " Фандъкова се износи и омръзна като фасада на този модел ", добави той.
Иванов акцентира, че за смяната е належащо обединяване по " Истанбулската формула " и изрично съобщи: " Всички сме отворени, търсим дейни контакти с почитание и схващане за спецификите, само че и с ясна политическа идентификация ".
По думите му " София ще бъде колкото въпрос на това дали можем да имаме по-добро ръководство, толкоз и подготвени ли сме от София да стартираме и довършим парламентарна смяна година по-късно ".
Демократична България показаха подготвеност да разпознаят фигури с биографи, с легитимация от гражданския бранш, от бизнеса и насочиха покана за интензивно присъединяване.
" Сгашният модел води София и общинските компании към банкрут ", посочи съпредседателят на " Зелените " Владислав Панев и уточни, че Топлофикация София дължи 800 млн, лева, което е по 1000 лева на софиянец. " Управлението е извънредно непрозрачно, покупко-продажбите се подписват по коридорите на властта ", сподели още той за работата на сегашните градоначалници.
От Демократична България оповестиха, че са в деен разговор с гражданската организация " Спаси София " и че са подготвени да припознаят цивилен фигури в листите си за общински съветници, за кмет на София, само че упорстват за ясна политическа идентификация.
Като поредна съпротива на ръководството, Демократична България ще се яви на локалните избори с централна регистрация с единния номер, който ще получи, заяви още Атанас Атанасов. " Държим и на тези избори да продължим с налагането на нашия бранд, обясняването на задачата ни на съществена, въпреки и извънпарламентарна политическа мощ ", акцентира той.
Ролята на общинските организации ще е основна - в дух на партньорство ще предложат за всяка една от общините претендентите за кметове, общински съветници, листите като председателския съвет на обединяването ще утвърждава, показаха още от Демократична България. В съглашението е разказано какви са условията, на които да дават отговор претендентите, какво взаимоотношение да търсят с други политически сили.
В избрани случаи ще могат да оферират и вписване на локални обединения във формат " Демократична България " плюс ", стана ясно още от конференцията на обединяването.
Иванов заяви още, че " Демократична България " са отворени за диалози и с организации, напуснали " Демократична България ", прилепвайки се към ГЕРБ. Ще бъдат провеждани съвещания и с общественици и цивилен сили. " Гражданските дела са натурален доста значим детайл за това необятно обединяване, което да стане опция. Така стана в Истанбул. Отворени сме да забележим претенденти от активистки цивилен общности ", съобщи водачът на " Да България ". Търсим взаимоотношение, само че и ясна идентификация, добави той.
Христо  Иванов акцентира, че локалните избори ще са значима подготовка за парламентарните избори, които ще дойдат към година по-късно. " Видяхме че ГЕРБ резервира преднината си на евровота, тъй като жителите не разпознават Българска социалистическа партия като опция. Нашата задача е последователно да наложим " Демократична България " като все по-печелеща доверие опция ", съобщи той. Според него основната борба ще бъде в София и няколко огромни града, където има индикатори за отчаяние от ГЕРБ. " Тази борба минава първо през зряло обединяване на всички публични сили, които желаят да видят смяна – повече европейско развиване и рационализация ", безапелационен е Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР