Този път кампанията няма да е от мазето.Докато президентът на

...
Този път кампанията няма да е от мазето.Докато президентът на
Коментари Харесай

Вече не е 2020 г.: новите предизвикателства пред кампанията на Байдън за преизбиране

Този път акцията няма да е от мазето.

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се приготвя за тежка борба за преизбиране, действителностите на конкуренцията през 2024 година и разликите с 2020 година, разгара на пандемията от ковид, основават нови провокации пред него, написа " Ройтерс ".

Байдън, че се кандидатира за номинацията на демократите за изборите през 2024 година

През 2020 година той гледаше да стои в сянка, защото разпространяването на COVID-19 провокира безпорядък в множеството аспекти на американския живот, в това число в предизборната акция, която го изправи против тогавашния президент, републиканеца Доналд Тръмп.

Тръмп въпреки всичко говореше на огромни манифестации, само че Байдън организира огромна част от своята акция на практика от мазето на дома си в Уилмингтън, Делауеър, значително заобикаляйки тълпите, с цел да предотврати разпространяването на заболяването и да понижи риска за личното си здраве.

Сега обаче няма да е по този начин. Публичните събития, огромни и дребни, няма да бъдат избягвани и евентуално ще ги има обичайните спирки в сладкарници, заводи и синдикални зали, съпроводени от ръкостискания, селфита и тълпи от хора. Конвенцията на Демократическата партия в Чикаго ще се организира присъствено, а не онлайн. А, който към този момент е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, ще би трябвало да прави ежедневната си работа, до момента в който излага причините си за оставане на поста за още четири години. Байдън победи Тръмп през 2020 година, като завоюва изборната гилдия с 306 на 232 гласа, победи в колебаещите се щати Пенсилвания и Джорджия и изпревари Тръмп с повече от 7 милиона гласа в народен мащаб. Той получи 51.3 % от гласовете против 46.8 % за републиканците.

Възрастовият фактор

Републиканците ще наблюдават деликатно за признаци на скъсен график, с цел да настояват, че поради възрастта си Байдън е по-слабо квалифициран за акцията и за Белия дом.

" Доста шокиращо е, че Байдън счита, че би могъл да изкара втори мандат, да не приказваме за остатъка от този мандат ", сподели републиканският пълководец Скот Рийд.

Самият Тръмп, любимец за номинацията на републиканците, е на 76 години.

Отговорът на Байдън на терзанията за възрастта му и кандидатурата му за преизбиране беше " гледайте ме ", а Белият дом показва законодателните му достижения като знак за неговата успеваемост.

 Геронтокрация? В политическата класа в Съединени американски щати рядко се срещат млади лица Геронтокрация? В политическата класа в Съединени американски щати рядко се срещат млади лица

" Обширният график за пътешестване не е мярката за способността на претендента да прави работата ", сподели стратегът на Демократическата партия Карън Фини. " Няма сюжет, при който републиканците да не се опитат да трансфорат възрастта му в проблем. Ние знаем това. И по този начин фокусът би трябвало да бъде върху това... кой е най-ефективният метод да се доближи до американския народ. Част от това, да, ще бъдат присъствените събития и пътувания, само че може да има и други нововъведения. "

Променена акция

Екипът в акцията на Байдън трябваше да промени акцията му през 2020 година, когато COVID-19 се популяризира в цялата страна.

Някои от нововъведенията бяха оценени като сполучливи, в това число виртуални набирания на средства с присъединяване на звезди, осъществявани без да са нужни скъпи пътувания.

 Американците не желаят нито Байдън, нито Тръмп да се кандидатират през 2024 година Американците не желаят нито Байдън, нито Тръмп да се кандидатират през 2024 година

Но други промени бяха по-противоречиви, в това число траяла месеци възбрана доброволци от акцията да вървят от врата на врата и постоянните включвания на Байдън от мазето на дома му.

Това, че ще би трябвало да има повече персонални срещи, в сравнение с през 2020 година, може да помогне на Байдън, сподели Мег Бостром, съосновател на Topos Partnership, компания за стратегически връзки.

" Просто погледнете (. Това беше най-хубавото, което съм виждала. Когато републиканците започнаха да го апострофират, той просто се оживи ", добави тя. Но други проблеми могат да спънат президента по време на акцията, в това число дейностите му в региона на стопанската система. " Примамливото в гласуването за Байдън през 2020 година беше нещо като странната концепция за връщане към естественото ", сподели републиканският пълководец Форд О`Конъл, имайки поради хаоса от времето на Тръмп на поста.

" Проблемът за Байдън е, че той е бил на власт... и нещата са всичко друго, само че не и естествени, изключително що се отнася до стопанската система и инфлацията. "

Опасност от криза

Байдън встъпи в служба през януари 2021 година, тъкмо когато започнаха да стават налични имунизациите против Коронавирус и икономическите условия последователно се възстановиха след шока от локдауните в цялата страна. Сега Съединените щати могат да се похвалят с 3.2 милиона работни места над пика преди пандемията.

Но американците са загрижени за евентуална криза и Байдън може да пострада от това, че е от неверната страна на икономическия цикъл, безработицата евентуално ще нарасне, защото растежът се забавя, лихвените проценти остават високи и инфлацията евентуално може да надвиши равнищата отпреди пандемията. Тръмп, който към този момент разгласи кандидатурата си за преизбиране и може още веднъж да бъде конкурент на Байдън, се чака да следва тактиката, която употребява през 2016 и 2020 година с голям брой огромни манифестации, с цел да засилва поддръжниците си.
Но той първо ще би трябвало да завоюва това, което може да се окаже изтощително съревнование за номинацията на републиканците - нещо, пред което Байдън, като настоящ президент без огромна съпротива в своята партия, няма да се изправи.

" Нямаме потребност от огън и жупел. Нямаме потребност от екзалтирани манифестации ", сподели стратегът на Демократическата партия Джо Лестинги. " Имаме потребност от силата и убедеността на нашите полезности и резистентност, с цел да не ги подценяваме. "

Байдън, акцентира той, ще обезпечи тази непоклатимост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР