Този път бялата олимпиада наистина ще бъде през зимата. Поне

...
Този път бялата олимпиада наистина ще бъде през зимата. Поне
Коментари Харесай

Чакат кучешки студ в Пьонгчан

Този път бялата олимпиада в действителност ще бъде през зимата. Поне това сочат прогнозите за времето в Пьонгчан. Предишните две издания на игрите минаха при много топло време в славещия се с океанския си климат Ванкувър (2010-а) и субтропичния Сочи (2014-а).

Олимпийската столица този път не е на морското ниво, а 700 метра над него. За церемонията по откриването идния петък се чака леден фронт и -13 градуса по Целзий. Като цяло игрите ще бъдат най-студените след тези в Лилехамер (Норвегия) през 1994-а.

Олимпийският стадион пък е без покрив и феновете ще бъдат изложени на милостта на природата. За да смекчат въздействието й, домакините ще раздадат на феновете одеяла, дъждобрани и подложки с електрическо отопление. Много от тимовете също са се запасили с якета с вътрешна система за отопление с вградени акумулатори.

Междувременно стана ясно, че Спортният арбитраж в Лозана ще се произнесе през днешния ден по случаите на 39 съветски спортисти, отстранени до живот от присъединяване на олимпийски игри. Руският президент Владимир Путин пък се срещна със спортистите, които ще вземат участие в Пьонгчан като „ олимпийски спортисти от Русия “.

„ Простете ни, че не успяхме да ви защитим – съобщи Путин на спортистите. – Всеки ваш триумф ще е тройно по-ценен поради обстановката, в която се намираме. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР