Този парламент трябва да даде плод, защото това е най-важното

...
Този парламент трябва да даде плод, защото това е най-важното
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще работим за предсрочно отстраняване на Иван Гешев

Този парламент би трябвало да даде плод, тъй като това е най-важното и България може повече. За това настоя Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " (ДБ) от трибуната за началото на 45-то Народно заседание.
" Демократична България " ще работи в Народното събрание за това Иван Гешев да бъде отхвърлен от основния прокурор, да бъде дефинитивно реформиран Висш съдебен съвет, би трябвало да бъде въведена директна конституционна тъжба, пакет от промени в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс, с които се закриват профилираните съдилища и прокуратура, промени, които да унищожават КПКОНПИ в сегашния й модел, която се трансформирала в срамна бухалка съгласно визията на Иванов и Демократична България, пакет от промени в Изборния кодекс.
 Христо Иванов: Номинацията на Даниел Митов за министър председател е на ниска цена трик Христо Иванов: Номинацията на Даниел Митов за министър председател е на ниска цена трик
Номинацията на Даниел Митов за министър е на ниска цена трик на Борисов да се скрие. Това счита заместник-председателят на Демократична Българи...
Изборите дадоха знак, че хората желаят смяна и Демократична България се яви с искане да получи мандат за ръководство. Избирателите, които желаеха смяна избраха да възложат смяната на Има Такъв Народ, които са втори. От тази позиция е законно, в случай че бъде поискана поддръжка, да влезем в диалог за това какво ръководство би излъчило с мандата на Има Такъв Народ. Това е ходът, който дава опция се излъчи ръководство, безапелационен бе Иванов.
Демократична България по никакъв метод не биха подкрепили ръководство на ГЕРБ и техен кабинет. Демократична България са подготвени са разискват и други дейности, които да обезпечат задоволително време за работа, като не ги е боязън от предварителни избори.
По думите на Иванов изборите завършили при разкриване на едно Народно събрание, което тегне въпроса дали ще го бъде. Днес доста се приказва за обединяване, единство и заедност, само че парламентаризмът се състои от два реда тухли. Тази постройка е материализация да има транспарантен парламентаризъм, отворен парламент и традиция, която ни свързва с най-хубавите образци за цивилен кураж и отстояване на полезности, акцентира Иванов.
Говори се доста за единодушие, разговор, само че не забравяме ли, че би трябвало да има правда, тъй като точно потъпкването на закона трансформира всичко в токсично за някого . Даваме ли си сметка за това през днешния ден и главното нещо, което желаят хората е правда, правила, здрави институции, с цел да може страната да бъде съвременна, европейска и свободна, безапелационен бе Христо Иванов.
Задачите са извънредно сложни и във всички изявления тегне въпроса дали Народно събрание ще го бъде въобще. Народно събрание ще може да извърши една от дилемите – да в профил от ръководството Бойко Борисов, ГЕРБ и техните безконечни сътрудници по консумация на властта – Движение за права и свободи, посочи Христо Иванов. Въпросът е какво друго може да бъде направено в Народното събрание, стана ясно от думите му. Дали този парламент заслужава да съществува, когато знаем и оценим какво можем да свършим в него, уточни Иванов.
 Радан Кънев към ЕНП: Не ни занимавайте с апели за коалиция сред ГЕРБ и Демократична България Радан Кънев към ЕНП: Не ни занимавайте с апели за коалиция сред ГЕРБ и " Демократична България "
„ Не ни занимавайте с апели за коалиция сред ГЕРБ и „ Демократична България “. Това е било посланието на писмото на е...
Приоритетите съгласно Христо Иванов би трябвало да бъдат 10, обединени в две групи – ограниченията от пандемичната обстановка и дълбоката рецесия в държавността. Демократична България постоянно са на мнение, че проблемите на рецесията на демокрацията не стартира с това ръководство, а става дума за доста по-дълбоки систематични учредения, надълбоко в комунистическия режим.
Управлението на Бойко Борисов е най-грозната демонстрация на систематичните проблеми, заложени в корените на българската народна власт. Този систематичен проблем има дълбоки институционални аргументи и в случай че желаеме да лекуваме България, да стартираме с тяхното премахване, настоя Иванов.
Ние ще оценяваме годността на този парламент да създаде дейности за целите пред Демократична България. Готови са да поддържат оферти и на други партии. 
Прочетете още по тематиката:

 Демократична България и партията на Слави още не са водили диалози Демократична България и партията на Слави още не са водили диалози
„ Преговори нито са стартирани, нито са водени с втората политическа мощ – „ ИТН “. Засега официални ко...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР