Този парламент трябва да даде плод, защото това е най-важното

...
Този парламент трябва да даде плод, защото това е най-важното
Коментари Харесай

Христо Иванов: Този парламент трябва да даде плод

Този парламент би трябвало да даде плод, тъй като това е най-важното и България може повече. За това настоя Христо Иванов, съпредседател на Демократична България от трибуната за началото на 45-то Народно заседание.

Изборите дадоха знак, че хората желаят смяна и " Демократична България " се яви с искане да получи мандат за управлени е. Избирателите, които желаеха смяна, избраха да възложат смяната на " ИТН ", които са втори. От тази позиция е законно, в случай че бъде поискана поддръжка, да влезем в диалог за това какво ръководство би се излъчило с техния мандат. Това е ходът, който дава опция се излъчи ръководство, безапелационен бе Иванов.
 Има Такъв Народ започва с промени в Изборния кодекс
Има Такъв Народ започва с промени в Изборния кодекс

Тошко Йорданов: Различен парламент, само че най-много просрочен

" Демократична България " по никакъв метод не биха подкрепили ръководство на ГЕРБ и техен кабинет. Демократична България са подготвени са разискват и други дейности , които да обезпечат задоволително време за работа, макар че не ги е боязън от предварителни избори, увери Христо Иванов.
 Десислава Атанасова: Време е шоуто да завърши, в политиката няма скечове
Десислава Атанасова: Време е шоуто да завърши, в политиката няма скечове

Злобата и жаждата за реваншизъм и отплата не са задоволителни

По думите му изборите са завършили при разкриване на едно Народно заседание, над което тегне въпросът дали ще го бъде? Днес доста се приказва за обединяване , единство и заедност, само че парламентаризмът се състои от два реда тухли. Тази постройка е материализация да има транспарантен парламентаризъм, отворен парламент и традиция, която ни свързва с най-хубавите образци за цивилен кураж и отстояване на полезности, акцентира Иванов.

Говори се доста за единодушие, разговор, само че не забравяме ли, че би трябвало да има правда, тъй като точно потъпкването на закона трансформира всичко в токсично за някого. Даваме ли си сметка за това през днешния ден и главното нещо, което желаят хората е правда, правила, здрави институции, с цел да може страната да бъде съвременна, европейска и свободна, безапелационен бе Христо Иванов.

Задачите са извънредно сложни, съгласно оценката на съпредседателя на " Демократична България " и във всички изявления ще се постанова въпросът дали Народно събрание ще го бъде въобще. Това Народно заседание ще може да извърши една от дилемите - да в профил от ръководството Бойко Борисов, ГЕРБ и техните безконечни сътрудници по консумация на властта - Движение за права и свободи, посочи Христо Иванов.
 Карадайъ уточни целите за поддръжка на кабинет
Карадайъ уточни целите за поддръжка на кабинет

Изборите отминаха, в този момент следва сложното, посочи ръководителят на Движение за права и свободи

Въпросът е какво друго може да бъде направено в Народното събрание, съгласно Иванов и дали този парламент заслужава да съществува. Трябва да се оцени какво може да бъде свършено. Приоритетите съгласно " Демократична България " са 10, обединени в две групи - ограниченията в пандемичната обстановка и дълбоката рецесия в държавността. Демократична България са на мнение, че проблемите на рецесията на демокрацията не стартират с това ръководство, а имат доста по-дълбоки и систематични учредения, надълбоко заложени още в комунистическия режим.
 Българска социалистическа партия няма да прави огромна коалиция
Българска социалистическа партия няма да прави огромна коалиция

Нинова увери: За Българска социалистическа партия е елементарно – бяхме поредни и постоянни в политиката

Управлението на Бойко Борисов е най-грозната демонстрация на систематичните проблеми, заложени в корените на българската народна власт. Този систематичен проблем има дълбоки институционални аргументи и в случай че желаеме да лекуваме България, да стартираме с тяхното премахване, настоя Иванов.

Демократична България ще работи за това Иван Гешев да бъде отхвърлен от поста основен прокурор , за дефинитивно реформиране на Висш съдебен съвет, да бъде въведена директна конституционна тъжба, както и за пакет от промени в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс, с които се закриват профилираните съдилища и прокуратура, промени, които да унищожават КПКОНПИ в сегашния й модел, защото се трансформирала в срамна бухалка, пакет от промени в Изборния кодекс. Ние ще оценяваме годността на този парламент да създаде дейности съгласно целите, сложени от " Демократична България ". Демократична България са подготвени да поддържат оферти и на други партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР