Този парламент едва ли ще излъчи трайно правителство. Ако има

...
Този парламент едва ли ще излъчи трайно правителство. Ако има
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: По лична линия се съсипва държавата

" Този парламент надали ще излъчи трайно държавно управление. Ако има такова, то би трябвало да излезе с ясно разчертани цели. Такова държавно управление може да трае към 6 месеца. Най-добре е да се сформира с мандата на Политическа партия, не доста политическо и да бъде подкрепено от ГЕРБ. За страната ще бъде доста неприятно, в случай че незабавно отидем на избори ".

Това сподели пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Според него е деструктивно това, че Кирил Петков затваря порти пред опозиционните партии.

" Трябва да се откри компромис. Виждаме по какъв начин по персонална линия се унищожава страната. Цялата работа е персонална и обвързвана с упоритости. Слави Трифонов реши да си отмъщава, сътвори партията, с цел да си отмъсти поради референдума преди време ".

Проф. Дичев добави:

" Бойко Борисов и партията му се боят от правосъдни следствия. Борисов към този момент е отдръпнат. Реално ръководството е в ръцете на Даниел Митов, на Десислава Атанасова ".

По думите му БСП е сътрудник, на който не може да се разчита за трайно ръководство.

" В политиката би трябвало да се търсят решения... Ако не желаеме да вършим взаимни отстъпки, би трябвало да сменим изборната система, да минем към радикална мажоритарна система, при която постоянно ще има ясни болшинства ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР