Този обзор на последните дни е за всички, които все

...
Този обзор на последните дни е за всички, които все
Коментари Харесай

Брендо „някак си“ се оказа в България, известен рецидивист насилник уби жена, министърът проверява колчетата на „Патриарха“

Този преглед на последните дни е за всички, които към момента не са избягали от България. 

За наслада, най-сетне видяхме два поредни дни с естествена температура, сваряването в личен сос се отсрочи за другата седмица. 

Междувременно Брендо се прибра. Кой сподели, че съумелите българи не се прибирали в страната? Поради очевидно наложената от Министерство на вътрешните работи система за самообслужване – като на каса в Лидл – на Брендо му се наложи самичък да се открие, самичък да се прибере, самичък да се залови и самичък да се съобщи на управляващите. Ще направя обосновано съмнение, което може и да не е правилно, че най-малко един чиновник си е споделил: Ееее, бàси! Сега ли намерѝ да се съобщи! Сà би трябвало да пишеме, отчети, пà показания… Не можа да си сèди, къде си беше!

Но няма по какъв начин да знаем дали това се е случило или не. Както и министърът няма по какъв начин да знае дали и по кое време Брендо се е прибрал с помощ или без помощ. 

За всеки случай, днеска министърът сподели, че Брендо се е прибрал по времето на Рашков, само че тъй като изглеждаше малко нагласено, го питаха от кое място знае и се оказа, че… може и да не знае.

Междувременно, един прочут рецидивист, който през 2023 година преби до неразбираемост и изхвърли на открито една жена, в този момент е съумял да я убие. Нея към този момент я няма, мъртва е, както мнозина допуснаха, че ще се случи, в случай че никой не вземе ограничения против насилника, който постоянно заплашвал с ликвидиране и други, постоянно и пребивал други. Няколко дами се престрашиха да кажат, че са били бити и заплашвани от него. Никой не взе ограничения. Едната от жертвите умря. Сега всички се вършат на тъжни и сюрпризирани. Важното е, че отговорни няма. 

Междувременно, вътрешният министър отиде да ревизира колчетата на „ Патриарха “ и изцяло отхвърли това да е ПР акция в интерес на една избрана партия. Партия, която ръководи София почти от началото на века, само че след последните избори чак откри, че в столицата може да има тапи. Макар че ги открива нормално по времето, когато провежда митинги против тапите, които предизвикват… тапи. 

Всички жертви на кражби, принуждение, роднините на убитите, ограбените и излъганите, изгубили всичките си спестявания чак в този момент схванаха, че е трябвало да изчакат първо най-важните проблеми за Министерство на вътрешните работи да бъдат решени – а точно колчетата на „ Патриарха “ – и тогава да пристигна техният ред.  

Обвинителите и „ органите “, може пък и да се сетят да видят там (щом ще се занимават с пътища и улици по този начин приоритетно) за какво ремонтът на ремонта на „ Графа “ беше напът да влезе в върховете на „ Гинес “, само че съветваме уважаемите жители да не чакат със спотаен мирис. 

Също по този начин стана ясно, че е излязъл отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за религиозните свободи по света през 2023 година … и ситуацията не е доста розово. Докладът беше показан оня ден от държавния секретар Антъни Блинкън и в него се споделя, че в България има растеж на антисемитизъм и тормоз на религиозни малцинства. 

Чаках два дни да чуя изказване на отявлените антифашисти на републиката, само че такова не последва. Започнах да допускам, че те са „ антифашисти “, единствено в случай че им пипат руските монументи, другояче са кафези заспали. В смисъл, спящи кафези, оправдавам се за объркания словоред. 

После се сетих, че години съм ги чакал същите да кажат нещо за това, че София и страната са изрисувани със свастики по улици и фасади, стени и тротоари, само че не дочаках реакция. Не дочаках и да се провеждат да изчистят свастиките. Реакция и почистване съм чувал и виждал, единствено когато им драскат руския монумент или един път, когато някой по морето беше надраскал засегнатост за партията на оня, дето го пазят снайперисти. Само тогава излизат с остри заявления и пращат младежи да чистят. Само тогава се сещат, че са антифашисти. Но, имайки поради равнището на образованието, те може още да не са разбрали, че свастиките са свързани с фашизма. Дайте им време. 

Междувременно, в страната оттатък океана, се случи първият кандидат-президентски спор сред Байдън и Тръмп. След който стана ясно, че и двамата би трябвало да бъдат оставени намира да си доизживеят старините – единият в старешки дом, а другият – в пандиза. Но тъй като идиотизмът не е приоритет единствено на европейците, ще би трябвало да предположим, че наказаният нарушител Тръмп въпреки всичко някак си ще стане президент още веднъж. 

И там си имат „ демократи “, като нашите „ демократи “, дето са изключително обидчиви и като не получат идеален претендент на бял кон, се цупят и го „ санкционират “ като не му гласоподават на изборите. После някак си се оказват осъдени те, само че за „ идване на ум в главата “ е към момента доста рано да се приказва. Може би след два-три века. Ще забележим. Всъщност… няма да забележим. 

Е, това беше от последната работна седмица на най-горещия месец в историята. Ако се страхувате за бъдещето, ще би трябвало да ви поздравим за прозрението. Ако ли пък сте изпаднали в меланхолия, тъй като това е била най-ужасната седмица в живота ви, ще би трябвало да ви подсетим, че това е била най-ужасната седмица в живота ви… до момента. 

Приятна събота и неделя и до понеделник, когато ще има връчване на мандат. Поредното. 

 

________________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР