Този метод се прилага от няколко години и вече все

...
Този метод се прилага от няколко години и вече все
Коментари Харесай

Психологически тестове проверяват готовността на децата за училище

Този способ се ползва от няколко години и към този момент от ден на ден образователни заведения го употребяват. Често оказва помощ и за равномерното систематизиране на първокласниците по класовете. В 23-то учебно заведение психологическият тест се ползва от години. Той ще бъде решен и отбъдещите първокласници. Без да поставя етикети и без да отсрочва влизането им в първи клас дава информация за подготовката на всяко дете.  

 Така наподобява пробата, който след няколко месеца всички бъдещи първокласници, признати тук в 23-то учебно заведение ще би трябвало да решат. И продължаваме с разясненията. В задачата се пита дали децата мога да познаят какъв е броят на буквите на тези картини. С тестванията се прави по този начин наречения " експресен профил на детето ". Понякога по този начин се открива и че дете има специфични протребности и му е нужно повече внимание. „ Това е един бърз детектор, който ориентира възрастните по какъв начин ще влезе това дете в учебно заведение, тъй като в тези ранни години е доста значима настройката към ученето ”, споделя Анет Маринова, психолог в 23-то СОУ – София. От тези проби има и друга изгода – оказват помощ за разпределението в класовете, тъй че да се реализира баланс.

 „ Смятам, че в една паралелка би трябвало да има всевъзможни деца, тъй като животът е пъстър, в живота има всевъзможни хора ”, споделя майката Яна Еленкова. „ Ако една паралелка се развива прекомерно добре, а друга изостава, това приказва, че нещо куца в системата или в самия асортимент на децата ”, споделя майката Ралица Енева. „ Заедно с учителите обсъждаме, тъй че да може да се получи едно уравновесено систематизиране по класовете, с цел да не се събират доста деца с разнообразни благоприятни условия ”, споделя Анет Маринова, психолог в 23-то СОУ – София. Децата на Яна и Ралица са в предучилищната група на учебното заведение. Радо и Георги са сигурни, че в първи клас няма да е елементарно. Но... към този момент са готови и броенето за тях е елементарно. Оставяме Радо и Георги в очакване на първият звънец след няколко месеца. А дотогава ще се учат да пишат и четат. Приемът за първи клас към този момент стартира в част от учебните заведения, а в други занапред следва да има опашки. Класирането е при започване на юни.

Инфо: www.novanews.novatv.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР