Този месец ще отвори врати първата аптека BENU (част от

...
Този месец ще отвори врати първата аптека BENU (част от
Коментари Харесай

Една от най-големите фармацевтични вериги в Европа открива първи обект в София

Този месец ще отвори порти първата аптека BENU (част от Група Фьоникс) в България. BENU e една от най-големите фармацевтични вериги в Европа, пазарен водач в редица страни. Припомняме, че в края на 2022 година BENU влезе на българския пазар като онлайн аптека.

Първата физическа аптека BENU ще бъде ситуирана на територията на новия магазин на Kaufland в жк. " Люлин " 3, заяви най-големият ритейлър в България.

" BENU идва в България с задачата да зададе европейско равнище в обслужването и грижата за здравето на българското население. Целта на BENU е да бъде постоянно наоколо като приближен здравен специалист за цялото семейство, да даде професионална консултация и добър съвет ", акцентира Антон Марков, началник Бизнес към Потребителите за BENU България.

Група Фьоникс е водещ търговец на едро на фармацевтични артикули в Европа. Активна в 27 страни, компанията обезпечава географско покритие в цяла Европа, осигурявайки жизненоважен принос към цялостното здравно обслужване на здравните системи на страните, в които участва с над 39 000 чиновници.

Със своите аптечни марки BENU, Apotek 1, Rowlands Pharmacy, Help Net и Lloyds (Белгия, Ирландия, Италия), Фьоникс ръководи повече от 3200 лични аптеки в 17 европейски страни.

Най-голямата фармацевтична компания в България купува аптеки в 4 града

Компанията е уведомила Комисия за защита на конкуренцията за идната договорка

Групата Фьоникс записа солидни резултати през първите шест месеца на фискалната 2023/24 година (31 юли 2023 г.), макар непрекъснато предизвикателната пазарна среда, излиза наяве от резултати, оповестени на  на фармацевтичния колос. В съпоставяне с първата половина на фискалната година 2022/23, общото оперативно показване се е нараснало с 33,7% до 27,9 милиарда евро. Общата оперативна продуктивност, която включва доходи и такса за обслужване, е основната цифра, обвързвана с търговията на едро с фармацевтични артикули. Приходите са нарастнали с 43,5% спрямо миналата година до 23,2 милиарда евро (първата половина на 2022/23: 16,2 милиарда евро). От тях 6,1 милиарда евро се дължат на някогашните компании McKesson Europe, добити на 31 октомври 2022 година Тези компании са напълно включени в основните финансови данни на групата PHOENIX от четвъртото тримесечие на миналата фискална година.

Печалбата преди лихви, налози, амортизация и обезценка (EBITDA) се увеличи от 328,9 милиона евро на 411,6 милиона евро. Коригирана за загуба от деконсолидация в Швейцария, EBITDA от 425,0 милиона евро е с 96,1 милиона евро по-висока от тази през сравнителния интервал.

" Софарма " прибавя над 100 аптеки към веригата си SОpharmacy

Така веригата ще ръководи общо 209 обекта в 46 града у нас

Печалбата преди налози понижа от 135,0 милиона евро на 130,9 милиона евро. Коригирана за загубата от деконсолидация в Швейцария, облагата преди налози се усили с 9,3 милиона евро до 144,3 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР