Този месец по рафтовете на магазините ще започнат да се

...
Този месец по рафтовете на магазините ще започнат да се
Коментари Харесай

Micron стана вторият доставчик на GDDR6 памет за графичните карти GeForce RTX

Този месец по рафтовете на магазините ще стартират да се появяват първите графични ускорители GeForce RTX, оборудвани с видеопаметта GDDR6. Първоначално беше оповестено, че в ролята на основен и към този момент единствен снабдител на тази памет ще бъде компанията Samsung Electronics. Сега обаче стана известно, че новите графични карти ще бъдат оборудвани с чипове GDDR6, произвеждане на Micron Technology, за което компанията разгласи в своя корпоративен блог.


Имайте поради, че Micron и Nvidia ги свързва дълга история на съдействие. Именно презокеанския чипмейкър стана единственият снабдител на GDDR5X памет, намираща приложение само в „зелените“ видеокарти. Тези чипове могат да се срещнат в игровите адаптери GeForce GTX 1080 и GTX 1080 Ti, а също и в доста професионални графични ускорители от топ-ниво.

Гамата от чипове GDDR6 на Micron Technology днес включва 8-гигабайтови чипове (1 GВ) с пропускателна дарба от 10 до 14 Gbit/s. В адаптерите GeForce RTX ще се употребява най-бързият вид на чиповете, носещ маркировката MT61K256M32JE-14.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР