Този месец Националната комисия за борба с трафика на хора

...
Този месец Националната комисия за борба с трафика на хора
Коментари Харесай

Разкриха нови, специализирани услуги от резидентен тип за жертви на трафик на хора

Този месец Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ) разкри две нови, профилирани услуги от резидентен вид за жертви на трафик на хора - подслон за краткотрайно настаняване с център за протекция и помощ на пълнолетни жертви на трафик на хора и спешен център за деца, жертви на трафик на хора. Това са първите сходни услуги на територията на гр. София.
Новите услуги дават опция за настаняване на жертви на трафик - възрастни и деца, директно след завръщането им в страната (при случаи на трансграничен трафик) или при регистрирана сходна нужда (при случаите на вътрешен трафик). Предоставяните услуги имат за цел превъзмогване на последствията от трафика на хора и реинтегриране на жертвите в обществото посредством оказване на психическа, обществена, здравна и правна помощ, подпомагане и протекция, както и основаване на предпоставки за възмездяване на жертвите посредством дейно следствие на закононарушението и наказване на причинителите.
Двата приюта се намират в особено наети за задачата къщи, в които потърпевшите могат да бъдат настанени за избран интервал от време, с цел да бъдат в предпазена и безвредна среда. И двете къщи са с потенциал за настаняване от по 10 места всяка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР